Hiába a minisztériumi felfüggesztés: Vissza múltba


Van ami örök.

A Sport- és Ifjúsági Minisztérium felfüggesztette a Román Jégkorong Szövetség szeptember 15-ei tisztújító közgyűlésének eredményeit volt a nap híre.

A Román Jégkorong Szövetség lépett az ügyben és közgyűlést hívott össze. A minisztériumi intő nyomán érvénytelenítették a szeptember 15-ei választásokat, ám ahelyett, hogy új választásokat írtak volna ki visszaállították a választások előtti elnökséget. Többek között azzal az Emilian Cernicával az alelnöki pozícióban, aki ellen bírósági jogerős ítélet van...

A régi-új vezetőség megszavazta, hogy ugyanazon kluboknak/egyesületeknek van szavazati joguk, amelyet a választás előtt megállapították, annak ellenére, hogy a minisztérium megállapította, hogy jogtalanul jártak el egy klubok/egyesületek kizárásával. Ez alapján pedig számos közgyűlési napirendi pontot szavaztak meg, amelyek a különböző bajnokságok lebonyolítási és versenyszabályzati rendszerét illeti.

A minisztérium felszólítása értelmében november 20-ig kell tisztázza a szövetség a helyzet, amely, ha nem történik meg, akkor a minisztérium fog lépni.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia ügyvezető elnöke Nagy Attila Ferenc a közgyűlést követően a közösségi oldalán fejtette ki álláspontját, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Jó irányba halad az RJSZ megújításáért folyó küzdelmünk még akkor is, ha ezt a jelenlegi vezetés nem hajlandó tudomásul venni.
A Román Jégkorong Szövetség újabb közgyűlésén vettünk ma részt Bukarestben, de már annak a hírnek a tudatában érkeztünk meg, hogy a Sportminisztérium szabályellenesnek, törvénytelennek találta a szeptember 15-i tisztújító közgyűlés körüli történéseket, ezért felfüggesztette annak határozatait.
A mai gyűlésen egy körülbelül 30 férőhelyes terembe zsúfoltak be mintegy hatvan embert, majd felolvasták a Sportminisztérium döntésének azt a részét, amely a szeptemberi határozatok felfüggesztésére vonatkozott. Ebből pedig azt a következtetést vonták le, hogy a korábbi szövetségi vezetés mandátuma folytatódik, vagyis továbbra is ők dönthetnek. Hivatalban maradt például az az Emilian Cernica, akit a tisztújítás alkalmával megszavaztak egymás között, majd a figyelmeztetésünkre, miszerint jogi eljárás alatt álló személy nem lehet jelölt, lemondattak.
A mai gyűlést tehát a szeptember 15. előtti berendezkedés szerint bonyolították le, igaz az elnökség azon döntését, miszerint a változást akaró klubok nem szavazhatnak, továbbra is érvényben hagyták.
Az előterjesztéseket, a nélkülünk meghozott mai döntéseket jogi érvekkel határozottan cáfoltuk, támadtuk, de ezeket igyekeztek figyelmen kívül hagyni. Olyan szabályzatról szavaztak például, amit utolsó percben küldtek csak ki a kluboknak, hogy ne legyen idő alapos tanulmányozásra.
Egyszóval ma is egymás között a már jól ismert érdekkör lebonyolított egy teljesen szabály- és törvényellenes „közgyűlést”, amelyen megcsúfoltak mindent, amiről valójában szólnia kellene a sportnak.
Mivel az előző nevetséges döntéseket felfüggesztette a Sportminisztérium, jó okunk van azt feltételezni, hogy a ma meghozott határozatokkal is hasonló fog történni. Látszik tehát, hogy az illetések független szervek is jogosnak találják az ellenvetéseinket, igazat adnak nekünk. Ezt pedig sokáig már az RJSZ önjelölt vezetői sem hagyhatják figyelmen kívül.
A harcot folytatjuk jogi eszközökkel, mert a mai nap is megerősített abban, hogy nem lehet a végtelenségig kigúnyolni a fair-playt, a törvényt.


– áll a bejegyzésben.

Hodos László a RJSZ Szövetségi Bűrójának egyetlen székelyföldi tagja, a Csíkszeredai Sportklub elnöke, kifejtette, hogy a szövetségnek 20 napon belül új választásokat kell kiírnia és új elnökséget kell választani.

Fotó: FRHG / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei