Oda a GYHK veretlensége


Hazai pályán kapott ki a GYHK, hazai pályán.

Hétközi fordulón lépett jégre a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely a Galaci VSK-t fogadta a román jégkorong-bajnokságban.

A páros találkozó első felvonására a GYHK keretéből nem állt rendelkezésre a magyar válogatottba behívott öt meghatározó sportoló – Fejes Nándor, Vincze Péter, Sárpátki Tamás, Császár Hunor és Szigeti Ákos – továbbá Szilassy Zoltán vezetőedző sem, aki a válogatott másodedzője.

Az első húsz percet a három sorral kiálló GYHK még behúzta, hiszen Haaranen és Orbán találataira, csak Nazarov tudott válaszolni, ám a második harmadtól a négy sorozó, rutinos oroszok által húzott Galac rendre kihasználta a lehetőségeit és megfordította az eredményt és kétgólos előnyre tett szert.

A záró 20 percre már négy is volt közte, de az utolsó percekben a GYHK két gólt szerezve végül „csak” kétgólos vereséget szenvedett.

Eredmény
Gyergyói HK – Galaci VSK 5–7 (2–1, 1–4, 2–2)
Gólszerzők: Haarnaen (18., 37.), Orbán (18.), Bodó (59.), Tranca (60.), illetve Nazarov (14.), Csernyuk (24,. 37., 49.), Szurszov (28.), Nyezsnamov (33.), Kiricsenko (55.).

Fotó: GYHK / facebook

A rovat legfrissebb hírei