Hét mérkőzés és másfél hónap után nyert ismét az Arad


Megvan Bálint első győzelme visszatérését követően, újabb csodát tett a III. ligás Marosakna.

Jó napot zártak szerdán az erdélyi csapatok a labdarúgó Román Kupa csoportkörének második fordulójában: két győzelem, egy sikernek számító döntetlen és egy vereség a négy csapat mérlege. Ha nem jön ki a matek, az azért van, mert két gárda egymás ellen játszott: a Hermannstadt Nagybányán nyert.

A B csoportban az élvonalbeli UTA toronymagas favoritként lépett pályára a Buzau otthonában. A aradi csapat ráadásul már az első percben vezetést szerzett Claudiu Keserü góljával, erre azonban negyed órával később az uruguayi Lopez Varela még válaszolni tudott. A 25. percben azonban Keserü megszerezte önmaga és csapata második gólját, majd a 67. percben Wesley Jobello értékesített egy büntetőt, beállítva a 3-1-es végeredményt. Ez volt az Arad első győzelme szeptember vége óta, egyben Bálint László első győzelme a csapat élén visszatérését követően. Hét mérkőzés után tudott tehát ismét nyerni a piros-fehér alakulat, örömüket csak Erion Hoxhallari 77. percben kapott piros lapja árnyékolja be.

Az Arad 4 pontjával jelenleg 2. a csoportban a 6 pontos Mioveni mögött, és azzal a tudattal utazhat december 7-én Miovenibe, hogy győzelmével biztos továbbjutó lehet.

A D csoportban három erdélyi csapat is van, kettő ráadásul egymás ellen játszott szerdán. Az élvonalbeli Hermannstadt szűk fél óra elteltével szerezte meg a vezetést Nagybányán Matko Babic góljával, majd a szünet után Dragos Iancu (51.) már kettőre, az első gólt szerző horvát (55.) pedig háromra növelte csapata előnyét. A Minaur azonban nem adta fel és a portugál Muacir Gassama (88.) és David Simon (92.) kései találataival izgalmassá tették a végjátékot.

A csoport másik mérkőzésén a 3. osztályban vitézkedő Marosakna az első forduló talán legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy 1-0-ra legyőzte az élvonalban bombaformában lévő (utóbbi hat bajnokijából ötöt megnyerő és egyet döntetlenre adó) Chindiát. A második fordulóban a tartalékos, de így is válogatott játékosok sorával (David Lazar, Valeriu Gaman, Sergiu Hanca, Andrei Ivan, Jovan Markovic) felálló CSU Craiovát fogadta. A Román Kupa 2021-es győztese Ivan büntetőjével fél óra után vezetést szerzett, de az erdélyi legények nem ijedtek meg azoktól a játékosoktól, akiket eddig csak a tévében láthattak: Paul Cioarga a 48. percben egyenlített – és a végeredmény is ez maradt.

A csoportban a Craiova és a Marosakna vezet 4 ponttal, a Hermannstadtnak 3, az Argesnek 2, a Minaurnak és a Chindiának 1-1 pontja van. Az utolsó fordulóban a Hermannstadt a Chindiát, a Marosakna pedig a Nagybányai Minaurt fogadja.

fotó: www.facebook.com/asfcbuzau

 

A rovat legfrissebb hírei