Európában írt történelmet a szatmári lány!


Az alig 19 éves sportoló az első, aki sportágában Európa csúcsára ért a férfiak között!

Iocsak Natalia megnyerte az Európai Drift-bajnokságot! Ez a hír akkor is szenzációs lenne, ha a mindössze 19 éves lány a nők mezőnyében, a Queen kategóriában végzett volna az élen. Csakhogy a szatmári lány a férfiak között is az első lett! Ezzel pedig beírta magát a sportág történelmébe, hiszen ő lett az első nő, aki meg tudta nyerni a Pro2 sorozatot!

A Szatmár megyei Sárközújlakon élő Natalia 9 éves kora óta versenyez. Akkor olyan alacsony volt, hogy párnákra kellett ülnie az autóban, eleveníti fel a money.ro oldalon megjelent riportban.

Pályafutását raliban kezdte, majd hét bajnoki cím után a driftre váltott. „A rali szórakozás volt számomra. Amikor minden természetesen kezdett menni, úgy döntöttem, elindulok a drift-bajnokságban. Elvégeztem a drift-iskolát és így kezdődött minden”, emlékezik vissza a kezdetekre a fiatal lány. Akit a nemzetköz sajtó a „Baby Face Killer”, az a nem túl kedves „babaarcú gyilkos” becenévvel illet.

Középiskolás korában Natalia kézilabdázott is Sárközújlakon és választania kellett a két sportág között: igent mond egy magyarországi klub ajánlatára vagy marad a kormánykerék mögött.

Aligha bánja döntését…

 fotók: www.facebook.com/natalia.iocsak

A rovat legfrissebb hírei