Sepsiszentgyörgyi bronzérem Bamakóban!


A két László csapata Toyotával autózta végig Afrika északi részét.

A harmadik helyen zárta a Budapest – Bamako ralit a sepsiszentgyörgyi Debreczeni László és Demeter László, olvasható a www.marosvasarhelyiradio.ro oldalon.

A háromszéki legények egy Toyota kormánykereke mellett ülve teljesítették a 16 napos, nagyjából 9000 kilométeres távot, amelynek mintegy 300 autó vágott neki.

A Sepsi SIC Outland Expedition csapata nem volt túlságosan elragadtatva a rali utolsó napjainak eseményeitől: „Meglepetésünkre, az elmúlt napokban hihetetlen mennyiségű büntető pontot “érdemeltünk ki”. Őszintén szólva csalódásként éljük meg ahogyan a verseny ezen része kezelve lett”, írták Facebook-oldalukon.

A Budapest – Bamako rali a szegény ember Dakarja: azt követően jött létre, hogy a legendás Párizs – Dakar előbb Dél-Amerikába, majd Szaúd-Arábiába költözött, így már semmi köze nincs sem a francia, sem a szenegáli fővároshoz.

A Budapest – Bamakón úgy kell eljutni Mali fővárosába, hogy sem mentőhelikopter, sem szerelőcsapat, de még tolmács sem segíti a résztvevők dolgát. Sokkal inkább kaland, mint a szó szoros értelmében vett verseny.
 
Az expedíció fotóit itt nézheti meg!

fotók: www.facebook.com/sepsisic.overlandexpedition

A rovat legfrissebb hírei