Dráma és villámgyors mesterhármas Kolozsváron Videókkal


Mindkét kolozsvári együttes kiütötte alsóbb osztályú ellenfelét a Román Kupában.

Győzelemmel folytatta szereplését a labdarúgó Román Kupa csoportkörében mindkét kolozsvári együttes, miután a második fordulóban egyaránt kiütötték alacsonyabb osztályban szereplő ellenfeleiket: az Universitatea 4-0-ra nyert a harmadosztályú Alexandria ellen idegenben, míg a CFR 5-0-ra a másodosztályú Újszentes „vendégeként”. Utóbbi mérkőzésen drámai pillanatokat élhettek át a nézők és a játékosok, egy ütközés után ugyanis az újszentesiek kapusát, Miklós Róbertet kórházba kellett szállítani.

A román labdarúgásban sok minden nem az, aminek látszik. A Román Kupa csoportfordulójának (milyen csoport ez, amelyben nem játszik mindenki mindenkivel?) második körében például a Kolozsvári CFR-nek a kiírás szerint Újszentes kellett volna pályára lépnie. Csakhogy a 7500 lakosú település leghíresebb szülöttjéről, a 41-szeres román válogatott, 4-szeres gólkirály Dobay Istvánról elnevezett stadionjában nincs világítás. Sőt, egész Temes megyében sincs ilyen stadion, így a csapat kénytelen volt elfogadni a CFR vendégszeretetét. De az az 5-0-s győzelem sem volt éppen olyan sima.

Az első félidőben ugyanis remekül tartották magukat a Temesvár közvetlen szomszédságából érkező újszentesiek, a kolozsváriak vezető góljáig ugyanis 50 percet kellett várni. Ekkor a hamarosan 40. életévét betöltő Ovidiu Hoban zúdított hatalmas lövést jó 20 méterről a kapuba. De a vendégek, akik ugye papíron házigazdák (ki tudja ezt követni?) ezt követően sem omlottak össze, Cephas Malele csak a 81. percben szerezte meg a „vasutasok” második gólját. Ezt követően lépett a színre a 61. percben pályára küldött Daniel Birligea, aki a 87. és a 91. perc között háromszor is betalált, beállítva a kiütéses, 5-0-s végeredményt.

A mérkőzés azonban aligha a fiatal csatár remek teljesítményéről marad emlékezetes, sokkal inkább arról, ami a 34. percben történt: ekkor Vito Hammershöy-Mistrati olyan szerencsétlenül ütközött Miklós Róberttel (fotó), hogy az újszentesi kapus elveszítette eszméletét. Hét percig áll a játék, ennyi időbe tellett, amíg a 23 éves játékos állapotát stabilizálták, majd mentővel kórházba szállították. Ezúton is jobbulást kívánunk neki! Helyére Alexandru Ciui kapusedző állt be, akinek nemigen van labdarúgó testalkata. A gömbölyded hálóőr a mérkőzés után elárulta, főállásban a tanügyben dolgozik… A bekapott gólokról azonban nem igen tehetett.

Az eredmény által sugalltnál nehezebb dolga volt az Universitateának is, hiába szerzett ugyanis vezetést Florian Haita fél óra elteltével, az újabb gólt csak a 71. percben sikerült belőni a harmadik osztályban szereplő Alexandria kapujába. Ekkor azonban negyed óra alatt Adrian Balan (71., 86.) kétszer is betalált, közte pedig Adrei Pitian (77.) is eredményes volt, így az U 4-0-ra nyert. Fülöp Lóránd a szünetben állt be a vendégeknél.

A C csoport élén az egyaránt 4 pontos CFR, az Universitatea és a Farul áll, míg a Rapidnak 3, az Alexandriának 1, az Újszentesnek pedig 0 pontja van. Mivel az utolsó fordulóban, december 7-én a CFR a Farulhoz látogat, az U pedig a Rapidot fogadja, egy-egy döntetlen mindkét kolozsvári csapatnak elég a továbbjutáshoz.

fotók: www.facebook.com/robi.miklos1 / www.facebook.com/cfr1907
 

A rovat legfrissebb hírei