Rondon-dupla és sima Sepsi-győzelem


A háromszéki gárda az eredmény által sugalltnál is könnyebben győzte le a Petrolult.

A Sepsi győzelmével kezdődött a labdarúgó Szuperliga 18., egyben a katari világbajnok előtti utolsó fordulója: a háromszékiek nagyon könnyedén, 2-0 arányban múlták fölül a Petrolul együttesét.

A mérkőzés hőse Mario Rondon volt, a venezuelai csatár előbb a 16. percben fejjel értékesítette Marius Stefanescu tökéletes beadását, majd az 56. percben remekül fordult le védőjéről és lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Ez volt a 36 éves csatár 8. gólja a szezonban, ennél eredményesebb pedig mindössze négyszer volt eddig pályafutása során: 2011-ben a portugál Pacos Ferreira színeiben 9, 2012-ben és 2019-ben a Nacional Madeira és a Gaz Metan mezében 10, 2014-ben pedig szintén a portugál Nacional csapatában 12 gólig jutott. Csakhogy most alig telt el a szezon harmada…

A Sepsi akár nagyobb gólkülönbséggel is nyerhetett volna, de az ezúttal is végig a pályán lévő Tamás Márk (középső fotó) fejese után centikkel ment kapu fölé a labda, Cosmin Matei remek szólógólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, Adnan Aganovic fejese után pedig Marian Huja a gólvonalról mentett bevetődve az utolsó percben…

Tamás mellett a csapat másik magyar válogatott játékosa is lehetőséget kapott, Varga Roland (fotó, lent) a 64. percben lépett pályára, míg a csapat kapuját természetesen Niczuly Roland védte.

Alig három hét alatt másodszor győzte le a Sepsi az újoncot, miután a Román Kupában 3-1-re nyert Ploiesti-en, így a háromszéki szurkolók kedvenceik győzelmével hangolódhatnak a november 20-án kezdődő világbajnokságra.

fotók: www.facebook.com/osksepsi 

A rovat legfrissebb hírei