Egyetlen kapura lövés is elég volt a CFR-nek a győzelemhez! Videókkal


Scuffet és a szögletek hozták a 3 pontot a címvédőnek, Sepsi-játékos keserítette az aradiak életét.

Győzelemmel zárta a világbajnokság által félbeszakított szezon első részét a Kolozsvári CFR, amely kínkeserves mérkőzésen 1-0-ra nyert a sereghajtó otthonában a Szuperliga 18. fordulójában. A nap másik mérkőzésén az UTA Arad megszakította három mérkőzésből álló vereségi sorozatát azzal, hogy hazai pályán 1-1-re végzett a Voluntari ellen, de a bajnokságban két hónapja nyeretlen.

Hiába lépett pályára toronymagas esélyesként a 8 pontocskával szerénykedő Mioveni otthonában a címvédő CFR, a mérkőzés egyik legjobbja bizony a kolozsvári kapus volt. Nem volt sok dolga Simone Scuffetnek, de a 13. percben Dorinel Oancea lövésénél védett szépen, majd a 61. percben Nicolae Carnat közeli próbálkozásánál egyenesen bravúrosan. A másik oldalon Christopher Braun távoli lövésén (29.) és Andrei Burca fejesén (77.) kívül nem sok mindent írhattunk fel, így sokáig csak a hazai kapu előtti két tizenegyesgyanús eset, valamint az okozott némi izgalmat, hogy egy kisfiú befutott a pályára….

A 87. percben aztán szögletet végezhetett el a CFR, a hosszú oldalra érkező labdát Cristian Manea ívelte vissza, egyenesen Caphes Malele fejére, aki a kapuba csúsztatta a játékszert. Ez volt a kolozsváriak egyetlen kaput találó lövése! Hogy ez győzelmet ért, annak is köszönhető, hogy a 95. percben Junior Kabananga estében luftot rúgott 3 méterre Scuffet kapujától…

Keserü góllal hálálta meg Bálint bizalmát

A három vereség után lévő UTA nem is kezdhette volna rosszabbul a Voluntari elleni mérkőzést: egy szöglet után Dragos Balauru kapus nem tudta megfogni a labdát, amit Vitalie Damascan közelről a hálóba rúgott. Alig 67 másodperc telt el a meccsből, amikor a Sepsi moldvai kölcsönjátékosa előnyhöz jutatta a vendégeket.

Sokáig nem örülhettek a Voluntari játékosai, egy szép jobb oldali akció végén ugyanis a 17 éves Rares Pop passzolt Claudiu Keserühöz, a 35 éves csatár pedig kiegyenlített. Keserü kegyvesztett volt Ilie Poenaru edzőnél, az aradi kispadra visszatért Bálint László viszont bizalmat szavazott a veterán támadónak, aki ezt góllal hálálta meg.

Az első félidőben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Damascan közel állt a duplázáshoz, a másik oldalon viszont Igor Armas a gólvonalról mentette Erico da Silva fejesét. A szünet azonban szinte csak az erdélyiek rohamoztak, de Mihai Popa kapus sorra kifogott Philip Otelén, Virgiuliu Postolachin és Paul Antonon is, így az eredmény már nem változott.

Három vereség után szerzett pontot tehát az UTA, amivel az utolsó előtti helyről előre is lépett a 14. helyre, de a piros fehérek immár 8 bajnoki óta képtelenek meccset nyerni. Egy helyet lépett előre a CFR is, méghozzá a Rapid botlását kihasználva a 2. helyre: vezet a Farul 41 ponttal, a CFR 34 ponttal követi, de ne feledjük: a kolozsváriak két meccsel kevesebbet játszottak.

A forduló hétfőn két mérkőzéssel zárul: 18.00 órától a Kolozsvári Universitatea az Argest fogadja, 21.00 órától pedig a Botosani a Hermannstadtot.

fotó: www.facebook.com/cfr1907

 

 

A rovat legfrissebb hírei