Nem bírtak a franciákkal


A harmadik helyért lépnek jégre.

A magyar jégkorong-válogatott a harmadik helyért játszhat a Sárközy Tamás Emléktornán, miután a szombati játéknapon hosszabbítás után 2–1-re kikapott a francia csapattól a budapesti Tüskecsarnokban.

Kevin Constantine szövetségi kapitány a japánok elleni hosszabbításos siker után alaposan átrendezte csapatát – hat helyen módosított –, most már a klubcsapatának, a Fehérvárnak alapembereire is számított. A franciák a japánokat simán, 4–1-re verték pénteken, így aztán a mostani összecsapás a csoport első és második helyéről döntött. Első válogatott meccsén szerepelt Németh Kristóf, valamint a honosított Henrik Nilsson, míg Galló Vilmos 50. alkalommal húzta magára a nemzeti mezt.

A vendégek mezőnyfölényét hozta az első játékrész, sok időt töltöttek a támadóharmadban, ám Hetényi Zoltán jól védett. Ebben a szakaszban egy magyar emberelőny kimaradt.

A folytatásban is inkább a franciák akarata érvényesült, háromszor voltak létszámfölényben, végül pedig a 32. percben Enzo Guebey lőtt a botját vesztett Hetényi kapujába. Emberhátrányban Erdély Csanád ugorhatott ki, de nem tudott egyenlíteni.

A harmadik harmadban Terbócs István fantasztikus egyéni megmozdulás után 1-1-re alakította az állást, ám a hosszabbítás csak 19 másodpercig tartott, ekkor Guillaume Leclerc tört be oldalról, és nem hibázott.

A franciák sorozatban hatodszor győzték le a magyarokat, akik utoljára 2010. november 13-án tudtak diadalmaskodni a rivális felett. A magyarok a harmadik helyért játszanak Ukrajna ellen.

Eredmény:
Franciaország – Magyarország 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Gól: Guebey (32.), Leclerc (61.), illetve Terbócs (56.)

Fotó: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei