Fájó vereség Ukrajnától


Sárpátki gólja kevés volt.

A negyedik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a budapesti Sárközy Tamás Emléktornán, miután a zárónapon 2–1-re kikapott az ukrán csapattól.

Kevin Constantine szövetségi kapitány Schlekmann Márk, Pokornyi Dávid és a kapus Horváth Dominik személyében újoncot avatott. Utóbbi azért játszhatott, mert a kezdőnek kijelölt Rajna Miklós a bemelegítés során megsérült. Sok alapember hiányzott, az amerikai szakvezető szeretett volna minél több fiatalt kipróbálni.

Az első néhány percet leszámítva a vendégek átvették az irányítást, és egy bal oldalról érkező ellenakcióból Danyiil Traht középről betalált. A 14. percben Glib Krivoszapkin saját harmadából indulva lekorcsolyázta a teljes védelmet, majd a jobb felső sarokba lőtt. Ez volt a 100. ukrán gól a magyar válogatott ellen.

A második harmad hazai emberhátránnyal indult, ezt sikerült kivédekezni. Szigeti Ákos felső vason csattanó lövését leszámítva nem volt komoly hazai helyzet.

A záró felvonás elején két kiállítás miatt nem volt lehetőség szépíteni, ám az 53. percben ez sikerült, Dóczi Zsombor távoli lövésébe Sárpátki Tamás nyúlt bele. A hajrában volt lehetőség hosszabbításra menteni az összecsapást, ám az ukránok hősiesen védekeztek, így ők szerezték meg a harmadik helyet.

Ezzel megszakadt az ukránok elleni kilenc győzelemből álló sorozat, a rivális 2014. április 14-e után először diadalmaskodott.

Eredmények, a 3. helyért:
Ukrajna – Magyarország 2–1 (2–0, 0–0, 0–1)
Gól: Traht (5.), Krivoszapkin (14.), illetve Sárpátki (53.)

Fotó: mti.hu

A rovat legfrissebb hírei