Két erdélyi döntetlen – és jöhet a világbajnokság


Fülöp volt az Universitatea legpechesebb játékosa, de nem tudta gólra váltani helyzeteit a Hermannstadt sem.

Két erdélyi csapat döntetlenjével ért véget a román labdarúgó Szuperliga a világbajnokság előtti utolsó fordulója: a Kolozsvári Universitatea hazai pályán nem bírt az Argessel, míg a Hermannstadt Botosaniból nem tudta elhozni csak az egyik pontot.

Kolozsváron az Universitatea annyi gólhelyzetet puskázott el az első félidőben, amennyivel kis túlzással több meccset is meg tudott volna nyerni. A legpechesebb játékos kétségtelenül Fülöp Lóránd (fotó, középen) volt: a végig a pályán lévő szélső a 26. percben öt méterről, a 39.-ben pedig 15 méterről találta el a kapufát. Rajta kívül a hetek óta remek formában futballozó Mamadou Thiam is állandó veszélyt jelentett a vendégek kapujára. Gól mégis az Arges szerzett, amikor a 18. percben egy kontra végén Arnold Garita kihasználta Andrei Gorcea kapus hibás helyezkedését és a kapuba talált.

A szünet után Thiam még kihagyott egy ziccert, majd a 61. percben az ő remek cselei és beadása után egyenlített fejjel Martin Remacle, beállítva az 1-1-es végeredményt.

Botosani-ban nem született gól, pedig mindkét csapat előtt adódott jó néhány gólszerzési lehetőség. A nagyszebeniek részéről a házi gólkirály Daniel Paraschiv vétett el néhány helyzetet, így itt is pontosztozkodás lett a vége.

Mind az U, mind pedig a Hermannstadt vereség után szerzett pontot, így a kolozsváriak 18 ponttal a 13., a nagyszebeinek pedig 27 ponttal az 5. helyről várják a folytatást. Amely a 20-án kezdődő világbajnokságot követően december 3-án következik.

fotó: www.facebook.com/FCUCluj

 

A rovat legfrissebb hírei