Tovább menetel az európai kupában a Sepsi SIC


Negyedik meccsüket is megnyerték a lányok, közel a továbbjutás.

Folytatja remek sorozatát a Sepsi SIC együttese, amely a negyedik mérkőzését is megnyerte a női kosárlabda EuroKupa E csoportjában: szerda este az izraeli Holonban nehéz kezdés után 83-71-re győzte le az Elicur együttesét.

Nem kezdtek jól Zoran Mikes tanítványai, az izraeliek pillanatokon belül elléptek 11-0-ra, az első negyedet meg is nyerték 21-13-ra. A második játékrészben viszont már elkezdte a felzárkózást a Sepsi, amely 26-26-nál egyenlített, majd 30-29-re már vezetett is, a szünetre mégis 37-32-es hazai előnnyel vonultak a csapatok.

A pihenő után tovább javult a háromszékiek játéka, az egész játékrészben csak 15 pontot engedtek az ellenfélnek, ők maguk viszont tízzel többet dobtak. Ennek köszönhetően a negyed végén 47-45-nél átvették a vezetést, a játékrész pedig 57-52-es erdélyi fórral ért véget.

Az utolsó 10 percben a zöld-fehérek egy kosárral még rá is tudtak tenni az előző negyed teljesítményére, ennek köszönhetően pedig 83-71-re meg is nyerték a mérkőzést.

A Sepsi játékosai egészen szokatlanul kiegyenlített teljesítményt nyújtottak, hiszen összesen hatan is két számjegyű ponttal zártak: Maria Jespersen 18, Boriszlava Hrisztova 14, Bethy Mununga 12, Khadijah Cave és Ioana Ghizila 11, Ivana Kmetovska pedig 10 pontot dobott.

Négy forduló után tehát négy győzelemmel vezeti az E csoportot a Sepsi a maga 8 pontjával, az Elicurnak és a török Neszibe Ajdinnek 6, a szintén török Bursának pedig 4 pontja van. Amennyiben december 8-án sikerül legyőzni hazai pályán a Neszibét, a Sepsi máris készülhet a sorsolásra.

fotók: www.fiba.basketball/eurocupwomen
 

A rovat legfrissebb hírei