A Sepsi kiütötte erdélyi ellenfelét, folytatódik a bajnokság Videóval


A világbajnokság árnyékában újraindult a Szuperliga, méghozzá rögtön egy erdélyi derbivel.

 Sepsi Aradon aratott, kiütéses, 4-1 arányú győzelmével kezdődött el a román labdarúgó Szuperliga 19. fordulója – az első a katari világbajnokság kezdete óta. A háromszékiek tovább építik remek sorozatukat, az UTA pedig egyre nehezebb helyzetbe kerül.

Három, korábbról elmaradt mérkőzéssel (Chindia Targoviste – CSU Craiova 1-1, Hermannstadt – Kolozsvári CFR 2-3, Botosani – FCSB 2-3) újraindult tehát a román pontvadászat. A két győzelemmel a háta mögött Aradra érkező Sepsi Cosmin Matei 29. percben elvégzett büntetőjével szerzett vezetést, sokáig azonban nem örülhetett, mert Philip Otele egy perccel később egalizált.

Szünetig nem is változott az eredmény, az 56. percben viszont Marius Stefanescu ismét vezetést szerzett a vendégeknek, sőt, Alexandru Tudorie a 64. percben megduplázta a háromszékiek előnyét. További öt perccel később aztán megpecsételődött az aradiak sora, a gólpasszt jegyző Aly Abeid ugyanis piros lapot kapott. A végeredményt aztán Nicolae Paun állította be a 95. percben.

A Sepsi kapuját ezúttal is Niczuly Roland védte, dolgát a magyar válogatott védő, Tamás Márk igyekezett megkönnyíteni, aki szintén végig a pályán volt, míg a szintén magyar válogatott Varga Roland a 86. percben állt be. A hazaiaknál említésre méltó, hogy bemutatkozott a 19 éves nigériai játékos, Joseph Godwin.

Vereségével folytatódik az UTA vesszőfutása, Bálint László csapata immár 9 bajnoki óta nyeretlen, egyelőre a brassói szakember visszatérése sem hozta meg a várt eredményt.

fotó: www.facebook.com/uta1945arad
 

A rovat legfrissebb hírei