Varga duplázott, majd megsérült, a Sepsi kiütötte kupadöntős ellenfelét és továbbjutott Videóval


A háromszéki együttes bejutott a Román Kupa negyeddöntőjébe.

Magabiztos, 4-0 arányú győzelmet aratott a Sepsi OSK labdarúgócsapata a Román Kupa A csoportjának 3., egyben utolsó fordulójában a Voluntari ellen, ezzel csoportelsőként bejutva a legjobb nyolc együttes közé. A győzelemért sajnos súlyos árat fizetett a Sepsi és a duplázó Varga Roland (fotó), aki belesérült második góljába…

Érdekesség, hogy a tavalyi szezon végén ez a két csapat találkozott a Román Kupa döntőjében. Akkor a Sepsi 2-1-re nyert Bukarestben. Most alig több, mint negyed órára volt szüksége a háromszékieknek ahhoz, hogy két gólt szerezzenek: a 15. percben Mihai Balasa fejjel, a 18. percben Varga lábbal volt eredményes. Ez volt a 24-szeres magyar válogatott első gólja a Sepsi színeiben.

Állandó volt a Sepsi fölénye, aminek a 62. percben született meg a gyümölcse: Varga tört kapura, elgurított a kapus mellett – majd olyan szerencsétlenül ért földet, hogy azonnal le kellett cserélni…

Miközben Niczuly Rolandnak szinte semmi dolga nem akadt a hazai kapuban, addig a 85. percben Pavol Safranko beállította a 4-0-s végeredményt.

Jó formában tért vissza tehát a szünetről a Sepsi, amely pénteken a Szuperligában Aradon gurított négyet az UTA kapujába!

Azt követően tehát, hogy a Petrolul otthonában 3-1-re, a Dinamo vendégeként pedig 3-2-re nyert, a Sepsi simán behúzta első hazai meccsét a csoportban, amelyet 9 ponttal az élen zárt. Rajta kívül a 7 pontos FCU Craiova jutott tovább a negyeddöntőbe, míg a Voluntari (3 pont), a Dinamo (2), az Unirea Slobozia (2) és a Petrolul (1) búcsúzni kényszerült.

 fotó: www.facebook.com/osksepsi

A rovat legfrissebb hírei