Meglepetés: Alsóházban telel az FK Csíkszereda


Folytatódnak a kellemetlen meglepetések.

Egygólos vereséget szenvedett az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata a Temesvári Politehnica otthonában és ezzel eldőlt, hogy a téli szünetet nem töltik felsőházi rájátszást érő helyen.

A téli szünet előtti záró fordulóban adott volt a feladat Liga 2-es csíki gárda számára. A  vezetőedző-váltáson átesett csapatnak mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy az őszi idény lezártával rájátszást érő helyen vonuljon pihenőre.

A kapuban ezúttal Karácsony Márk kapott lehetőséget a szakmai stábtól, míg Soufiane Jebari a lelátóról figyelte társait a temesvári Ştiinţa stadionban. Ragyogó napsütésben, kissé mély talajú pályán, a hazai híveknek hála remek hangulatban kezdődött a találkozó. A kezdeti tapogatózó játék után az FK előtt adódott az első nagy lehetőség, Dino Stančič a 13. percben öt méterről nem tudott betalálni a kapuba. Ahogy két perc múlva Gál-Andrezly Péter 20 méteres lövése is pontatlan volt.

A hazaiak is megmutatták, hogy szeretnének elkerülni a kieső helyről, az első fél óra végéhez közeledve több veszélyes akciót vezettek a lila-fehérek. A 32. percben pedig megszületett a temesvári vezető találat. Radu jobb oldalról érkező beadására Cosmin Bîrnoi érkezett jól a hosszú oldalon és helyezett a hálóba (1–0). Nem fújt ébresztőt a csíki csapat a bekapott találatot követően sem, egyedül Kovács Lóránt kaput magasan elkerülő próbálkozását jegyezhettük fel a szünetig, míg a vendéglátók több lehetőséget is kialakítottak.

Határozottan kezdte a második játékrészt is a Poli. Ennek eredményeként az 52. percben megduplázták az előnyt, Denis Radu volt eredményes. Hat perc elteltével a csereként beállt Jelena Richárd közeli találatával élesztette a vendég reményeket. Ám a további szeredai rohamok elmaradtak, továbbra is a Temesvár veszélyeztetett többet és végül megőrizte minimális előnyét a bánsági csapat.

A vereséggel nehéz helyzetbe került az FK a felsőházi rájátszásba jutás szempontjából, a tavaszi találkozókon lesz lehetőségük kivívni a legjobb hat helyezés valamelyikét. Ehhez három meccs áll majd rendelkezésükre, ám sorsuk már nem a saját kezükben van, a többi csapat eredményétől is függ, hol vegeznek az alapszakasz végén.

Liga 2, alapszakasz 16. forduló
Temesvári Politehnica – FK Csíkszereda 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Cosmin Bîrnoi (32.), Denis Radu (52.), ill. Jelena Richárd (58.)

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei