Pászka Lóránd volt az FK vendége


Pihenőjét tölti a Ferencváros játékosa.

Különleges vendéget köszönthetett az FK Csíkszereda, az Európa Ligában vitézkedő Ferencváros játékosa, Pászka Lóránd látogatta meg a klubit. A kézdivásárhelyi születésű védő a Szép Zoltán újságíró által vezetett beszélgetésen mesélt karrierről, motivációról, kitartásról és természetesen szóba került Sztanyiszlav Csercseszov személye is.

Mint a mesében: elindult a székely legény szerencsét próbálni, megküzdött a kihívásokkal és elnyerte méltó jutalmát. Pászka Lóránd története valóban meseszerű. Kovászna megyéből 14 évesen költözött Magyarországra, hogy megvalósítsa álmait és hivatásos futballista legyen. Türelmesen végigjárta a fejlődése szempontjából elengedhetetlen lépcsőfokokat, ma a magyar futballtörténelem legeredményesebb klubjában futballozik.

Járt próbajátékon a Kolozsvári Universitaténál, majd a gyulai Grosics Labdarúgó Akadémiánál próbálkozott. Érdekes, hogy a családdal először Kolozsvár mellett döntöttek, ám ott megszűnt a korosztálya, mielőtt beköltözött volna a kollégiumba, így került Gyulára.

A beszélgetés szöveges kivonatát IDE kattintva olvashatják el.

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei