Négygólos hátrányból nyert a GYHK


Parádés meccset húzott be a gyergyói csapat.

Továbbra is szorongatott helyzetben volt a székely rangadó előtt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, hiszen Clarke eltiltása és Gecs sérülése után, Rokaly Norbert és Casaneanu Eduard is kidőlt a sorból, míg Bajkó sem öltözött a Gyergyói HK elleni székely rangadóra. Ugyanakkor visszajött Rokaly Szilárd és Láday Tamás.

A túloldalt Saarit és Szigetit leszámítva teljes volt  GYHK kerete.

A meccs elején a vendégek alakítottak ki több lehetőséget, gólt mégis a hazaiak szereztek: a 6. percben egy kapu mögül visszaérkező korongból Részegh Tamás talált be (1-0). Nem sokkal később kapuvasat lőtt a gólszerző, aztán a 13. percben Szkacskov lecsapott egy passza a saját harmadában, megindult, majd megduplázta csapata előnyét (2-0). A játékrész végén a hazaiak emberelőnybe kerültek, nem éltek a lehetőséggel, a dudaszó előtt pedig Adorján sokat tett azért, hogy együttese kétgólos előnnyel vonulhasson szünetre.

A második húsz percben a Gyergyói HK hajtott a felzárkózásért, ám Adorján remekelt a hazai vasak között. A vendégek lendületét egy kiállítás törte meg, a mérkőzés felénél eljött a második csíki fór, sőt egy újabb gyergyói büntetéssel több mint másfél percnyi kettős emberelőny várt Beczéékre, ráadásul miután a második kiállítás dupla volt, hatalmas szansz állt előttük. Az öt a három elleni korongjáratást Sofron zárta sikerrel (3-0). A szimpla fórban Részegh Tamás ugrothatott ki, Rinne védte a szólót, akárcsak a többi Sportklub-próbálkozást. A 35. percben góllal zárult egy hazai kontra: Sofron és Szkacskov megléptek kettő az egy ellen, előbbi centerezését utóbbi lőtte be (4-0). A játékrész hajrájában a GYHK kihasznált az első emberelőnyét, Orban lőtt pontosan (4-1). A második szünet előtt 38 másodperccel nem hétköznapi gólt szereztek a vendégek: a csíki harmadban korong a játékvezető korcsolyájáról Silló elé került, aki köszönte a lehetőséget és közelről csökkentette csapata hátrányát (4-2).

Gyakorlatilag bedobták a korongot a harmadik harmadra, a Sportklub máris újabb emberelőnyt kapott, nem élt vele. A 45. percben egygólosra csökkent a GYHK lemaradása, miután Sylvestre szép cseleket követően bevette Adorján kapuját (4-3). Nem sokáig örülhettek a vendégek, megint jött egy csíki fór, Sofron kihasználta (5-3). A gyergyószentmiklósiakat a sok kiállítás sem tudta megtörni: a korongbedobás után 15 másodperccel az üresen hagyott DiDiomete betört a csíki harmadba és 5-4-re módosította az állást. Az 54. percben eljött a meccs második gyergyói emberelőnye, sőt egy újabb csíki büntetéssel eljött a GYHK számára is a kettős emberelőnyben támadás lehetősége. A piros-fehérek remekeltek létszámfölényben: előbb Vincze Péter egyenlített (5-5), aztán a szimpla fórban Kubát könyökéről jutott Adorján kapujába a korong (5-6). Az utolsó előtti percben bevitte a kegyelemdöfést a GYHK, Bodó fonákpasszára Orban érkezett jól (5-7). A végeredményt Bodó állította be egy üres kapus góllal (5-8).

Erste Liga, eredmény
Csíkszeredai Sportklub – Gyergyói HK 5–8 (2–0, 2–2, 1–6)
Gólszerzők: Részegh T. (6.), Szkacskov (13., 35.), Sofron (29., 46.), illetve Orbán (39., 59.), Silló (40.), Sylvestre (45.), Di Diomete (46.), Vincze P. (55.), Bodó (57., 60.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei