Rangadót nyert az FK Székelyudvarhely


Mínusz háromról nyert az FK.

Tabellaszomszédok csatáját rendezték a román teremlabdarúgó-bajnokság 12. játéknapján, amikor az FK Székelyudvarhely a Temesvári CFR-t fogadta.

A képlet egyszerű volt: amely csapat nyer az telel a harmadik helyen, hiszen mindkét csapat 18-18 pontos volt. Igaz az FK egy meccsel kevesebbet tudott le.

Kiegyenlített első 10 percet láthatott a nagyérdemű, majd egy rögzített helyzetből a vendégek megszerezték a vezetést. A félidő második felére az FK uralta a játékot, a helyzetek is megvoltak, ám a játék tördelésére és a masszív védekezésre koncentráló vendégek megőrizték vezetésüket a szünetre.

A második félidő elején Bálint nagyon gyorsan egyenlített, de a vendégek nem kevesebb, mint hárommal válaszoltak. Jakab Zoltán időt kért és lehozta kapusát, mezőnyjátékosra cserélve. Nyerőnek bizonyult a rizikós húzás. A hazaiak az utolsó 10 percre fordulva ugyanis egyenlítettek Tankó, Iszlai és Bálint révén.

A Temesvár ekkor megroppant, de veszélyes kontrákra még futotta. A mérkőzés végül a hajrában dőlt el. A 36. percben Tankó volt eredményes, hogy az i-re a pontot is ő tegye fel egy üres kapus góllal.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 12. forduló
FK Székelyudvarhely – Temesvári CFR 6–4 (0–1)
Gólszerzők: Bálint (23., 31.), Tankó (29., 36., 40.), Iszlai (30.), illetve Nemițanu (10., 26., 28.), Ilaș (24.).

Fotó: Futsal Klub Székelyudvarhely / facebook

A rovat legfrissebb hírei