Legyőzte a FCSB-ét és utolérte a listavezetőt a Kolozsvár


Eseménytelen első félidő után a másodikban a bukarestiek kapusa lett a meccs embere, de nem ő döntötte el a három pontot.

Pontszámban utolérte a listavezető Farul együttesét a Kolozsvári CFR, miután a Szuperliga 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen csütörtök este 1-0-ra nyerni tudott a nagy rivális FCSB otthonában. A mérkőzést a nagykárolyi Kovács István vezetette, aki nemrég tért vissza a katari világbajnokságról.

Az utóbbi évek legfontosabb rangadójává váló összecsapást a két érintett európai kupaérdekeltségei miatt halasztották el szeptember elején. A FCSB bizakodva várhatta a mérkőzést, tekintve, hogy az ezt megelőző öt bajnokiját egyaránt megnyerte. Jó formában voltak tehát a bukarestiek, ennek megfelelően fölényben is játszottak az első félidőben, volt egy-két ígéretes próbálkozásuk, de igazán komoly gólhelyzetig nem jutottak el. Mivel a CFR még ennyit sem nyújtott az első 45 percben, ezt a játékrészt kár volt lejátszani.

De legalább a játékosok rápihenhettek a második félidőre.

A szünet utáni első lehetőség is a hazaiak előtt adódott, de Malcolm Edjouma 16 méteres lövését Simone Scuffet védeni tudta. Lassan sebességet váltott a címvédő, a következő 12 percben a CFR négy óriási gólszerzési lehetőséget alakított ki, valamennyit pontrúgásból, a hazaiak kapusa, Andrei Vlad pedig három bravúrt is bemutatott – más kérdés, hogy a harmadik után mégis gólt kapott. A feladó minden egyes alkalommal a csapatkapitány Ciprian Deac volt.

Az 57. percben egy szabadrúgást követően Nana Boateng fejese még elkerülte a kaput, öt perccel később viszont egy újabb szabadrúgás végén Cristian Manea érkezett remekül a hosszú oldalon, de közeli lövését Vlad hatalmas bravúrral védte. Újabb öt perccel később Deac szögletből ívelt középre, ahol érkezett Yuri Matias, a labda pedig a lécen csattant. A visszajátszáson látszott, hogy bizony Vlad óriási nyújtózott ahhoz, hogy a lécre tolja a labdát. Alig egy perc telt el, amikor ismét szabadrúgást végzett el Deac, ezúttal is Yuri érkezett remekül, Vlad ismét nagyot védett, de a kipattanóra Rangelo Janga csapott le, aki közelről a kapuba talált. Ez volt a curacaoi válogatott 4. gólja 10. bajnokiján a CFR színeiben.

A bekapott gól után ismét támadásba lendült a FCSB és kétszer is közel került az egyenlítéshez, ám a 76. percben Edjouma lövését Scuffet védte bravúrral, három perccel később pedig egy szemet gyönyörködtető akció végén Yuri vetődött bele francia középpályás lövésébe. A végén a vendégek részéről Cephas Malele, a hazaiak oldalán pedig Eduard Radaslavescu próbálkozott, de az eredmény már nem változott.

Győzelmével a CFR pontszámban utolérte a bajnoki tabellát vezető, 44 pontos Farult, amelynek azonban +23 a gólkülönbsége, az erdélyieknek pedig +16. A Rapid feljött a 3. helyre 37 ponttal, míg a FCSB 35 ponttal visszaesett a 4. pozícióba. A címvédő akár az élen is telelhet, amennyiben 2022 utolsó fordulójában, kedden hazai pályán legyőzi a Hermannstadt együttesét, a Farul pedig nem tudn nyerni a Voluntari vendégeként.

fotók: www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei