Ha Sepsi - U, akkor félbeszakadt mérkőzés, magyargyalázás - és Sepsi-győzelem


Ezúttal sem múlt el balhé nélkül a háromszéki együttes és Kolozsvár második számú csapatának összecsapása.

Hazai győzelemmel búcsúzott a 2022-es esztendőtől és a szurkolóktól a Sepsi OSK labdarúgó-csapata azt követően, hogy a Szuperliga 21. fordulójának nyitómérkőzésén 2-1-re legyőzte a Kolozsvári Universitatea együttesét. A mérkőzés azonban nem Nicolae Paun vagy Alexandru Tudorie góljai miatt marad emlékezetes, hanem a vendégszurkolók magyargyalázása miatt, amiért két percig állt a játék a második félidőben.

Iulian Dima játékvezető az 55. percben elégelte meg a kolozsvári ultrák viselkedését és két percig felfüggesztette a mérkőzést. A hazai szurkolók piros lapokat mutattak fel a közpénzből – így a kolozsvári magyarok pénzéből is – fenntartott vendég klub drukkereinek. Emlékezhetünk rá, a két csapat augusztusi meccsén is percekig állt a játék az U-szimpatizánsok magyarokat gyalázó rigmusai miatt.

A pályán a Sepsi igazolta, hogy jó eséllyel pályázik a felsőházi rájátszás elérésére, a balhé pillanatában ugyanis már 2-0-ra vezetett a bennmaradásért küzdő újonc ellen. Fél óra elteltével egy szöglet utáni kavarodást kihasználva Nicolae Paun közelről bombázta a hálóba a labdát, az 51. percben pedig Jonathan Rodriguez filléres passza után Alexandru Tudorie kezelte le akrobatikus mozdulattal a lasztit (fotó), majd lőtt higgadtan a kapuba.

A vendégek részéről egyedül Alexandru Chipciu tesztelte két távoli lövéssel az éber Niczuly Roland kapus figyelmét, míg Tudorie tovább növelhette volna csapata és önmaga góljainak számát, de ígéretes helyzetből kapu mellé lőtt. Gólt végül az Universitatea szerzett, miután a VAR jelezte: a labda Paun kezére pattant. A büntetőt Mamadou Thiam magabiztosan értékesítette, beállítva egyben a végeredményt is.

A hazaiaknál a magyar válogatott Tamás Márk végig a pályán volt, míg Varga Roland sérülés miatt hiányzott, a vendégeknél Fülöp Lóránd csak az első félidőben szerepelt egykori csapata ellen.

Győzelmével a Sepsi megelőzte a Hermannstadtot és ideiglenesen feljött a felsőházi rájátszást jelentő 6. helyre, míg az U maradt tizennegyedik.

A forduló folytatásában az UTA Arad vasárnap 20.30 órai kezdettel fogadja a Rapidot, míg a játéknap és az év zárásaként a Kolozsvári CFR kedd este 20.00 órától fogadja a Hermannstadtot. Amennyiben a címvédő nyer, akkor az élen zárja az évet, mivel a listavezető Farul pénteken csak 1-1-es döntetlent ért el a Voluntari vendégeként.

fotó: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei