Elküldték a fenegyereket, hatot hoztak helyére


Nagy bevásárlás Csíkszeredában.

Szemmel látható volt, hogy igencsak vékony a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának kerete a 2022/2023-as jégkorong idényben. A csapat életében a nehézségek leginkább akkor jöttek, amikor egy sérüléshullám során több, mint egy sornyi játékost nem tudta a szakvezetés játékra fogni.

Ezt orvosolt a klub vezetősége és rögtön hat új sportolót igazoltak és egyet elküldtek.

„Átadólistára” került a keret fenegyereke Garette Clarke, akinek a szerződését közös megegyezéssel felbontották. Clarke az idei szezonban több mérkőzésen volt eltiltva, mint ahányon jégre lépett így teljesen logikus volt a menesztésre.

A Csíkszeredai Sportklub a következő módon jelentette a keretben esett változásokat:

Reméljük a mai bejelentéssel mosolyt csalunk az arcotokra és velünk együtt mosolyogva, önbizalomtól telve, vidáman zárjuk az elmúlt sikeres esztendőt.  Az új év pedig legyen mindannyiunknak hasonlóan sikeres, boldog, lépjünk mindig előre, együtt!
Jelentjük, céljaink nem változtak!
Szembenéztünk a helyzettel. A keretünk nem bírta el a nyolc távozót, főleg hátul szépen lassan elfogytunk, a sérülések, eltiltások tovább tizedeltek. Tegnap is mindössze tizenhat hadra fogható játékosunk volt.
No de ez most megváltozik. Reméljük ilyen többet nem fog előfordulni, hátul is, elől is mind számban, mind minőségben lépünk egyet, (vagy ötöt-hatot előre).
Van egy távozónk: Garrett Clarke. Neki sok sikert kívánunk a továbbiakban.
És van hat érkezőnk: Nicholas Schaus, Roman Savcsenko, Yakov Seleznyov, Niko Mikkola hátvédek, Ilya Krikunov és Cody Milan csatárok.
Cody már Szeredában van, a többiek is megérkeznek január elején.

Az új játékosok

Nicholas Schaus, amerikai, hátvéd: a 36 éves, nagy tapasztalattal rendelkező bekk több európai elitligában is megfordult, míg a tengerentúlon az AHL-ben és az ECHL-ben is jégre lépett. Európában játszott Norvégiában, a DEL-ben, az IceHL-ben, a cseh Extraligában, valamint a KHL-ben is. 2014-ben Kontinentális Kupát nyert, a norvég bajnokság rájátszásának MVP-je volt és norvég bajnok lett. 2017-ben Csehországban a legtöbb gólpasszt (29) és a legtöbb pontot (36) jegyezte a védők között.

Cody Milan, amerikai, csatár: a 26 éves, jobbkezes csatár honfitársához hasonlóan szintén az ECHL-es Norfolk Admirals csapatától érkezik hozzánk. A ponterős csatár a USHL-ben és az NCAA-ben is többszáz mérkőzésen lépett jégre.

Niko Mikkola, finn, hátvéd: a szintén jobbkezes ütőfogású védő az idei szezonban Bajnokok Ligája résztvevő lengyel GKS Katowice csapatától érkezik hozzánk. Hazájában többszörös utánpótlás bajnoknak mondhatja magát, 2019-ben pedig a Mestis-ben már a felnőttek között nyújtott kiemelkedő teljesítményt, amikor az év márciusában a hónap legjobbjának választották, valamint övé lett a rájátszás legjobb pont/meccs átlaga.

Ilja Krikunov, orosz, csatár: 38 esztendős, nagy tapasztalattal rendelkező, balkezes orosz támadó. Közel 600 mérkőzésen lépett jégre a KHL-ben, ezeken pedig közel 300 pontot hozott össze.
 

Jakov Szeleznyov, orosz, hátvéd: 33 éves, remek fizikai adottságokkal rendelkező orosz bekk. Karrierje során többnyire hazájában hokizott, a VHL-ben közel 200, a KHL-ben pedig több mint 300 meccsen lépett jégre. Utánpótlás korú válogatott, az U18-as VB-n aranyat, az U20-as VB-n pedig bronzot nyert. Kontinentális Kupa győztes. Ebben a szezonban eddig Fehéroroszországban hokizott, a Junoszt Minszktől érkezik most hozzánk.

Roman Savcsenko, kazah, hátvéd: egy igazi nagyágyú, a termetét és a CV-jét illetően is. Több, mint 600 KHL meccs van a lábaiban, sokszoros Kazah válogatott, négy alkalommal járt A-csoportos Világbajnokságon. Kazah bajnok, 2013-ban a D1/A-csoportos VB győzteseként az All Star csapat tagja lett, itt a védők közül a legtöbb gól, legtöbb gólpassz és legtöbb pont is az ő nevéhez fűződik. 2016-ban és 2018-ban is a KHL-játékhét legjobb védőjének választották. A 2016-os A-csoportos VB-n hazája válogatottjának 3 legjobb játékosa közé választották.

Fotó: mti.hu
 

A rovat legfrissebb hírei