Stadion helyett sportcsarnok épül Brassóban


A folyamatban lévő munkálatok várhatóan 2026-ban érhetnek véget.

Várhatóan 2026-ra készülhet el Brassó ultramodern sportkomplexuma – ami nem egy labdarúgó-stadion lesz, hanem egy multifunkcionális sportcsarnok. A munkálatok novemberben kezdődtek az egykori Városi (Municipal) Stadion helyén.

A hajdanán 30.000 néző befogadására is alkalmas stadiont 1975-ben építették, ám már évek óta csak emlék, mivel a hatóságok elbontották, hogy egy modern komplexumnak adhasson helyet. A 10.059 fős új sportcsarnok építése az év végén kezdődött és a tervek szerint 72 millió euróba kerül. A többszintes létesítményben a játéktéren és a lelátókon kívül konferencia-termek, étterem, konyha, teraszos VIP-szektor, földalatti parkoló és egy 1158 férőhelyes edzőterem is helyet kap. A sportolók az alagsorban jutnak majd el az öltözőkhöz, a nézők viszont a földszinten a lelátókhoz.

A beruházás jelentős terhet ró a 253.000 lakosú város önkormányzatára is, hiszen az ő feladata lesz a közművesítés megvalósítása és a sportcsarnok környezetének kialakítása mintegy 14,1 millió lej értékben.

Korszerű sportcsarnoka lesz tehát a 16.500 magyar lakta városnak, stadionja viszont, a 2011-ben bemutatott tervek ellenére, egyhamar nem.

fotók: brasov.net

A rovat legfrissebb hírei