Magyarország nyerte a tornát, Románia előtt


Másodikok Mánya Szabolcsék.

Győzelemmel zárta a horvátországi Porecben megrendezett ötcsapatos nemzetközi teremlabdarúgó-tornát Románia válogatottja, miután vasárnap 5–2-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen, és a győzelemből Mánya Szabolcs és Bálint Andor is gólokkal vette ki a részét. Magyarország szintén győzelemmel búcsúzott, 6–0-ra hengerelt Grönland ellen.

A magyar és a román válogatott 3–3-as döntetlent játszott egymás ellen, így a tornagyőztesről a gólarány döntött, ez pedig a magyaroknak kedvezett. A gólkirályi címet is a magyar válogatott Rutai Balázs vágta zsebre.

A román keretben hat székelyföldi játékos szerepelt, haton (Bálint Andor, Iszlai Richárd, Kanyó Szilárd és az újoncként bemutatkozó Kerestély József) az FK Székelyudvarhely erősségei, ketten pedig (Mánya Szabolcs és Hadnagy István) a Kecskemét Futsal gárdájánál légióskodnak. A torna játékosának megválasztott maksai születésű Mánya a válogatott másodedzői feladatait is ellátja, ezt ki is hangsúlyozta Kacsó Endre szövetségi kapitány.

Mind a magyar, mind a román válogatottnak küzdelmes tavasza lesz, előbbiek március elején Izraelben lépnek pályára, majd a horvátok ellen zárják a vb-selejtezős csoportküzdelmeket. A román válogatott március 1-jén Finnországot fogadja, március 5-én pedig Dániában lép pályára.

A torna végeredmény: 1. Magyarország 10 pont, 2. Románia 10 p., 3. Bosznia-Hercegovina 6 p., 4. Grönland 3 p., 5. Észtország 0 p.

A rovat legfrissebb hírei