Fülöp gólja döntötte el 2023 első román bajnokiját! Videó


Fél órát emberelőnyben rohamozott a kolozsvári csapat, de Popa kapus hősiesen állta– szó szerint - a sarat. Aztán érkezett a marosvásárhelyi támadó.

A Kolozsvári Universitatea győzelmével kezdődött a 2023-as esztendő a román labdarúgó Szuperligában, a fekete-fehérek hazai pályán győzték le 2-1-re a Voluntari együttesét. A győztes találatot Fülöp Lóránd szerezte a 88. percben!

Az utóbbi napok esőzéseinek következtében kisebb sártenger alakult ki a Kolozsvár Arénában, ami alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. És főleg a kapusokét! Ennek ellenére a meccs legjobbja Mihai Popa, a vendégek mindössze 21 éves hálóőre volt, aki már az első félidőben nagyot védett Mamadou Thiam távoli próbálkozásánál, de a hajrában egyenesen csodát tett!

Ekkor már 1-1 volt az állás. A vezetést Thiam szerezte meg a 37. percben egy éles szögből, balról elvégzett szabadrúgásból, ami után a labda megpattant egy védő fején. A sokat addig sem mutató Voluntari helyzete megpecsételődni látszott, amikor a 48. percben Ulrich Meleke egy fölösleges szabálytalanság után megkapta második sárgalapját. Mégis, Denis Ispas hibája után Vitalie Damascan a semmiből kiegyenlített.

Ekkor következtek el Popa percei, a fiatal kapus négy hatalmas bravúrt is bemutatott Andrei Miron akrobatikus lövése, Ovidiu Bic távoli bombája, Ianis Stoica egy az egy elleni helyzete és Ioan Filip egészen közeli feje után. A 88. percben aztán a védők bizonytalankodását kihasználva a húsz perccel korábban beálló Fülöp Lóránd lövése csak utat talált előző csapata hálójába. Ez volt a marosvásárhelyi támadó második gólja a szezonban, találatai pedig 6 pontot hoztak csapatának, tekintve, hogy a Chindia elleni mérkőzés egyetlen gólját is ő szerezte még szeptember elején.

Ovidiu Sabau tehát győztes meccsen tért vissza 8 év után a kispadra. A mester a télen érkezők közül a kezdőcsapatban szavazott bizalmat Dorinel Oanceának, Andrei Mironnak és Ianis Stoicának egyaránt, utóbbit a 80. percben a szintén új szerzemény Zé Gomes váltotta, a többiek végig a pályán is maradtak.

fotok: www.facebook.com/FCUCluj 

A rovat legfrissebb hírei