Negyed óra alatt lőtt mesterhármas lett a Sepsi veszte Bukarestben


A háromszékiek gyakorlatilag 3 gólos hátrányból kezdték a mérkőzést.

Vereséggel kezdte a 2023-as esztendőt a román labdarúgó Szuperligában a Sepsi OSK, miután péntek este Bukarestben 3-0-ra kikapott a Rapid vendégeként. Mindhárom gólt a horvát Marko Dugandzic szerezte.

Ennél rosszabbul aligha kezdhet csapat meccset, mint ahogy tette azt Sepsi a „vasutasok” otthonában: a 19. percben már három gólos hátrányban voltak Cristiano Bergodi tanítványai. Ráadásul mindhárom gólt a nyáron a Kolozsvári CFR-től igazolt Dugandzic szerezte. A horvát csatár az 5. percben egy kontra végén középről vette be Niczuly Roland kapuját, majd a 13. percben egy szöglet után bólintott a kapuba, végül a 17. percben büntetőből volt eredményes, miután egy újabb szögletet követően Radoszlav Dimitrov kezéhez ért a labda.

A második félidő elején akár tovább is növelhette volna góljai számát Dugandzic, de lövése után a kapufán csattant a labda, majd Xian Emmers löketét tolta a felső lécre Niczuly. A másik kapu előtt Branislav Ninaj közeli fejese mellett a Sepsi legalább a kapufák terén szépített: Alexandru Tudorie közeli lövése találta telibe a rövid sarkot.

A Sepsi, amelyben Niczuly mellett Tamás Márk is végig a pályán volt, míg a mindössze 18 éves Nistor Ákos a kispadról figyelte az eseményeket, öt veretlenül megvívott bajnoki után távozott a pályáról pont nélkül.

A forduló folytatásában vasárnap 15.30-tól az Aradi UTA a FCU Craiova vendégeként lép pályára, 20.45-től pedig a Hermannstadt a FCSB-ét fogadja. A forduló csúcsrangadójára hétfő este 20.00 órától kerül sor, amikor a listavezető Farul a második helyezett, címvédő Kolozsvári CFR-t látja vendégül.

fotó: www.facebook.com/FCRapid1923oficial

 

A rovat legfrissebb hírei