Képtelen nyerni az UTA, Nagyszebenben a harmadik erősebb, mint az első kettő


Az aradiak már kiesőhelyen, a nagyszebeniek egyre távolabb a felsőháztól.

Nem alakult jól a román labdarúgó Szuperliga 22. fordulójának vasárnapi játéknapja az erdélyi csapatok számára, hiszen az Aradi UTA 1-1-es döntetlent játszott Craiován, folytatva elképesztő nyeretlenségi sorozatát, míg a Hermannstadt hazai pályán 1-0-ra kikapott a bajnoki címre hajtó FCSB ellenében.

Augusztus 9. óta vár újabb bajnoki győzelmére az Aradi UTA és a FCU Craiova otthonában meg is mutatkozott, hogy miért. A Bálint László csapata védelmének jobb oldala átjáró ház volt, de szerencséjükre előbb Florin Iacob védett Yassine Bahassával szemben, majd Erion Hoxhallari blokkolt önfeláldozóan. A 22. percben aztán már nem úszták meg a vendégek, Juan Bauza akciója után William Baetennek már csak közelről be kellett passzolnia a labdát az üres kapuba.

Mintha csak ekkor kezdődött volna a meccs az aradiak számára, Juan Cascini fejese csak kevéssel kerülte el a kaput, Claudiu Keserü 17 méteres lövésénél pedig nagyot védett Ionut Gurau kapus. A 67. percben aztán már gólt követeltek a vendégek, amikor egy szöglet után Stefan Milosevic közelről a kapufára fejelte a labdát, amit aztán a hazaiak védője a gólvonalról vágott ki. A visszajátszások alapján a labda egyértelműen nem haladt át a gólvonalon.

Érett az aradi gól, ami aztán a 72. percben született meg: Desley Ubbink filléres passza után Virgiliu Postolachi higgadtan lőtt a hálóba.

Ugyan értékes pontot szerzett az UTA Craiován, de az aradiak immár 12. nyeretlen bajnokijukat jegyezték. Bálint László is hiába vár november elején történt visszatérése után az első sikerre: hat mérkőzésen négy döntetlen és két vereség a mérlege.

Amikor a harmadik erősebb, mint az első kettő

Nem akármilyen sorozatban van a Hermannstadt: az előző évet a listavezető Farul (4-0), majd a címvédő és jelenleg második Kolozsvári CFR (1-0) elleni győzelmekkel zárta, az újesztendőt pedig a harmadik helyezett FCSB ellen nyitotta. Méghozzá vereséggel.

A mérkőzés nem hozott eseménydús játékot. Az első félidőben a nagyszebeni oldalon Valentin Buhacianu fejese, a vendégek részéről pedig Andrea Compagno sarkazása okozott némi veszélyt. A szünet után az erdélyiek közel kerültek ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést, de az 52. percben Silviu Balauru bődületes, közel 30 méteres bombája után a labda a felső lécen csattant. A hajrára fordulva aztán végre megzörrent a háló, ennek persze a hazai szurkolók nem igazán örültek: Octavian Popescu, Florinel Coman és Billel Omrani villámgyors, egyérintős akciója végén a francia csatár közelről bevette Carlo Letica kapuját.

A Kolozsvári Universitatea pénteki győzelmét követően az UTA visszaesett a 15., azaz utolsó előtti helyre a maga 20 pontjával, míg a Hermannstadt 24 ponttal a 9. helyen áll. Igaz, a nagyszebeniek reménykednek benne, hogy a télen levont 9 pontjukat visszakapják, azzal jelenleg a 6., felsőházi rájátszást jelentő helyen állnának.

A forduló zárásaként hétfő este Ovidiuban a listavezető Farul a címvédő és második helyezett CFR-et fogadja. A két csapatot mindössze egyetlen pont választja el egymástól.

fotó: www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei