Német edző került a Csíkszereda élére


Elkezdte a felkészülést a piros-fekete alakulat, vasárnap utazik edzőtáborba.

A német Werner Bürger vezetésével elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre az FK Csíkszereda együttese. A labdarúgó II. osztály 7. helyezettje vasárnap két hetes edzőtáborba utazik a törökországi Anataliába.

A Csíkszereda kispadjáról tavaly ősszel állt fel Dican Ferenc, akit ideiglenesen a csapatmenedzser László Csaba helyettesített. Most viszont megvan az új edző, a 64 éves Werner Bürger, aki játékosként nem jutott feljebb a német hatodosztálynál, edzőként pedig László munkáját segítette a skót Hearts és Dundee United, a budapesti MTK és a felvidéki Dunaszerdahely csapatainál.

Máté a Székely Sportnak elmondta, ő továbbra is felügyeli a teljes klub, beleértve a felnőtt csapat szakmai munkáját. A sportoldal megkeresésére Szondy Zoltán klubelnök megerősítette, hogy a cél továbbra is az első hat között végezni, annak ellenére is, hogy költségvetését tekintve a klub nincs az első tízben a második osztályban.

Természetesen néhány változás is történt a keretben: távozott Petre Ivanovic (Nagybányai Minaur), Klemen Nemanic (Celje, szlovén élvonal) és Rares Takács, érkezett viszont Eperjesi Gábor és Roberto Romeo. A 2-szeres U21-es magyar válogatott jobb oldali védő, a 29 Eperjesi 105 meccsen játszott a magyar NB I-ben a Diósgyőr és a Mezőkövesd színeiben, míg a 32 éves olasz Romeo 136 alkalommal lépett pályára a román élvonalban a Medgyes és a Kolozsvári Universitatea színeiben.

A rovat legfrissebb hírei