Csíkszereda Kupa kilencedjére


Nagyszabású utánpótlás torna.

Január utolsó hétvégéjén újra útjára indul labda a kilencedik alkalommal megszervezett Csíkszereda Kupán. Három sportcsarnokban, négy fiú- és egy lány korosztály 39 csapata méri össze erejét szombaton és vasárnap.

Kilencedik alkalommal szervezi meg az FK Csíkszereda a Csíkszereda Kupa utánpótlás futball-tornát. Hétvégén, szombaton és vasárnap három helyszínen csapnak össze a gyerekcsapatok. Az Erőss Zsolt Arénában, a Márton Áron Gimnázium, illetve a József Attila Általános Iskola sportcsarnokaiban négy fiú- és egy lány korosztály 39 csapata küzd meg a helyezésekért. Újdonság, hogy a hagyományos gyerektornán a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontjainak képviselőin kívül idén meghívottként részt vesz a CFR Kolozsvár két csapata is.

A házigazda FK Csíkszereda csapatain kívül pályára lép a Gyergyószentmiklósi Jövő, A Székelyudvarhelyi FC, a Marosvásárhelyi SE, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR. A klubcsapatokon kívül jelen lesz a nyugati régió válogatottja (Transzilvánia név alatt), valamint a Partium, Maros és Kovászna megye válogatottjai.

„A torna a gyerekek versenyeztetésével egy időben jó lehetőséget nyújt szakembereinknek, hogy felmérjék az alközpontokban folyó szakmai munkát, felfigyeljenek a tehetségesebb kis játékosokra” – fogalmazta meg Incze Tibor, főszervező, a torna FK-s kapcsolattartója.

A korosztályok a fiúk esetében U7, 8, 9, 10, a lányoknál U11. A csapatok 40×20 méteres játéktéren 1×25 percet játszanak. Korosztályonként csoportokat alakítottak ki, a csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, majd ezt követik a helyosztók. A győzelem három, a döntetlen egy, a vereség nulla pontot ér

Szombaton mindhárom helyszínen 9.30-17.30 között folynak a mérkőzések, míg vasárnap az Erőss Zsolt Aréna és József Attila Iskola termében 9.00-18.00 óra között játszanak. A Márton Áron Gimnázium termében a lányok mérkőzései 14.00-19.00 között zajlanak.

A tornára a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei