Szenzációs csíki siker az ifjúsági olimpián!


Mandel Kata közel állt az éremszerzéshez Olaszországban.

Bravúros eredményt ért el az olaszországi Friuli-Venezia-Giulia tartományban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) csütörtökön Mandel Kata hódeszkás: a csíkszeredai lány a negyedik helyen végzett a snowborad cross versenyszámban.

Kinda Géza tanítványa a 6. helyen zárta a kvalifikációt, ami önbizalmat adott neki a folytatásra, árulta el később a Székely Sportnak. Ezt követően a csíki lány sikerrel vette a negyeddöntőt és az elődöntőt is, mindkétszer második helyről jutott döntőbe.
A fináléban aztán, alig 25 perccel azt követően, hogy sikerrel teljesítette az elődöntős futamát, hat versenyző közül a szenzációs negyedik helyen végzett!

Katára pénteken még várt egy versenyszám: a brassói Stefan Lazar oldalán a vegyes stafétában a 10. helyen végeztek 2'01.10-es idővel, 12 másodperccel elmaradva a győztes Franciaország mögött. Egyetlen csapatot előztek csak meg: két másodperccel jobbak voltak Magyarország párosánál.

Egy nappal és az alpesi sí, valamint a biatlon döntőivel a fesztivál vége előtt Románia egyetlen éremmel sem rendelkezik, míg Magyarország 6 arannyal, 1 ezüsttel és 1 bronzzal a szenzációs 5. helyen áll olyan, a téli sportokban komoly hagyományokkal rendelkező országokat megelőzve, mint Németország, Svájc, Svédország, Norvégia, Finnország…

fotó: https://sport.szekelyhon.ro / Mandel Zoltán

 

A rovat legfrissebb hírei