Nagyon elverték a kolozsváriakat, mikor nyernek újra az aradiak? Videókkal


Nem kezdődött jól a forduló az erdélyi csapatok számára.

A lehető legrosszabban kezdődött a román labdarúgó SzuperLiga 24. fordulója az erdélyi csapatok számára, mivel az Aradi UTA 2-1-re kikapott a Chindia Targoviste vendégeként, a Kolozsvári Universitateát pedig 5-0-ra tönkreverte a FCU Craiova. A két mérkőzést összesen 600 ember látta a helyszínen!

Mivel Targovistén évek óta épül(get) a stadion, a Chindia ezúttal Ploiesti-en fogadta az UTA-t, mindössze hatszáz néző előtt. A mérkőzés hőse Cristian Negut volt, aki a 9. percben előbb gólpasszt adott Godberg Coopernek, majd a 81. percben maga állította be a 2-1-es végeredményt. A két találat között Desley Ubbink a 30. percben egyenlíteni tudott. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik még, hogy mindkét csapat lőtt egy-egy lesgólt, illetve, hogy mindkét kapusnak volt egy-egy hajmeresztő kijövetele, ami azonban büntetlenül maradt.

Az UTA immár 14 forduló óta képtelen nyerni, Bálint László csapatára pedig kegyetlen program vár az alapszakasz utolsó hat fordulójában: a tavasszal formába lendülő Botosani és a mindenkire veszélyes Hermannstadt után következik a négy bajnokaspiráns: a tabellát sokáig vezető Farul, a listavezető és címvédő Kolozsvári CFR, a jelenlegi negyedik FCSB és az ötödik CSU Craiova…

A Sepsi elleni balhé után a FCU Craiova vezetői úgy döntöttek, meghatározatlan időre kizárják szurkolóikat a csapat hazai meccseiről. A 31.000 férőhelyes Ion Oblomenco stadion csendjének nyugalmában a kék-fehérek elgázolták a Kolozsvári Universitateát. A meccs legjobbja Aurelian Chitu és a francia Yassine Bahassa volt. Előbbi 25 perc alatt duplázott, utóbbi pedig gólpasszt adott Chitunak (25.) és Dragos Albunak (36.), majd ő maga is betalált (81.) A végeredményt Vladislav Blanuta állította be a 90. percben.

Érdekesség, hogy az utolsó két gól kapuskirúgás után született: az elsőt a vendégeké, a másodikat a hazaiaké készítette elő...

A kolozsváriak Ioan Filip lövését leszámítva nem sok mindent tudtak felmutatni és Fülöp Lóránd 75. percben történő becserélése sem segített Ioan Ovidiu Sabau csapatának.

 

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei