Döntött végre az FB, a Sepsi és a FCU is elégedetlen!


Két hét után megszületett a döntés a craiovai szurkolók magyargyűlölő megnyilvánulásai ügyében.

Harmadszor végre nem halasztotta el a döntést a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) Fegyelmi Bizottsága a 23. fordulóban, a Sepsi és a FCU Craiova meccsén történt magyargyűlölő szurkolói megnyilvánulások ügyében, a szerda kora délután megszületett büntetés azonban mindkét fél elégedetlenségét kiváltotta.

Mint ismert, január 29-án a játékvezető véglegesen félbeszakította a sepsiszentgyörgyi mérkőzést, miután a craiovai ultrák többszörös felszólítás és figyelmeztetés után sem hagyták abba a hazaiak nacionalista, xenofób sértegetését.

Miután az FB kétszer is elhalasztotta a döntést, szerdán megszületett az ukáz: a mérkőzést a Sepsi nyeri 3-0-ra a „zöld asztal” mellett, a vendégek ultrái pedig a FCU következő 6 mérkőzésén, legyen az odahaza vagy idegenben, nem léphetnek be a stadionba. Ezen túlmenően rendezői hiányosságok miatt a Sepsi csapatát 25.000, szurkolóinak viselkedése miatt a FCU-t 22.500 lej bírság befizetésére ítélte a testület.

Miközben a Craiova illetékesei a mérkőzés újrajátszását követelik és vélhetően fellebbeznek, a Sepsi sem teljesen elégedett: Hadnagy Attila igazgató értetlenségének adott hangot, amiért a háromszéki gárda kapta a nagyobb összegű bírságot. A döntés nem végleges, ellene fellebbezni lehet a Fellebbviteli Bizottságnál, majd végső lépésként a svájci Lausanne-ban székelő Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál.

A „zöld asztalnál” megkapott 3 ponttal a Sepsi 37-re növelte pontjai számát, megerősítve pozícióját a felsőházi rájátszást érő 6. helyért zajló küzdelemben a jelenleg 7. helyezett Petrolullal szemben.

fotók: www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei