Kipukkadt a lufi, újabb erdélyi derbit veszített az ősz meglepetéscsapata Videó


A második félidőben kétszer is szükség volt a VAR-ra, de a hazaiak nem tudtak élni a lehetőséggel.

Erdélyi derbivel kezdődött a román labdarúgó SzupeLiga 28., hétközi fordulója: a kiesési rangadón a Hermannstadt hazai pályán kapott ki 1:0-ra a szintén újonc Kolozsvári Universitatea együttesétől. A nagyszebeniek rövid időn belül a második erdélyi derbijüket bukták el, hiszen szombaton a Sepsi otthonában maradtak alul 2:1-re.

A kolozsváriak egészen káprázatos góllal jutottak előnyhöz, amikor a 10. percben az egykor a Debrecenben is megforduló Ioan Filip a kapuba sarkazta a labdát. A korai találat ellenére kiegyenlített mérkőzést láthattak a nézők, mindkét csapat 50%-ban birtokolta a labdát és a kaput találó lövések száma is 4-3-volt a hazaiak javára.

Ennek ellenére a nagyszebeniek nem tudtak otthon tartani egyetlen pontot sem, amiért leginkább magukat hibáztathatják. A 71. percben ugyan úgy tűnt, Silviu Balaure kiegyenlített, de két percnyi VAR-ozás után les miatt értékesítették a találatot. A 84. percben újabb esély adódott a hazaiak számára, amikor a kapujából kifutó Andrei Gorcea úgy ütötte el a labdát, hogy közben térdével mellkason rúgta Matko Babicot. A labda mögé a sértett állt, de Gorcea hárította lövését.

Miközben az Universitatea négy bajnoki óta veretlen, két döntetlent követően ez volt a második győzelme, addig a Hermannstadt nem talál magára, mióta a klub adósságai miatt 9 pontot levontak tőle. Az ősz meglepetéscsapata, amely úgy zárta a tavalyi évet, hogy előbb 4:0-ra kiütötte a listavezető Farult, majd 1-0-re nyert a címvédő és tabella élére felkerülő Kolozsvári CFR otthonában, 2023-ban még nem nyert meccset! Mi több, a hét nyeretlen bajnokin mindössze 2 gólt rúgott.
 
fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj

A rovat legfrissebb hírei