Kolozsváron verték el a listavezetőt, nem megy a Farulnak a „kincses város” csapatai ellen Videó


Örülhetnek a konstancaiak, hogy ennyivel megúszták!

Igazi meglepetéssel kezdődött péntek este a román labdarúgó SzuperLiga 29. fordulója: az újonc és a bennmaradásért küzdő Kolozsvári Universitatea 2:0-ra legyőzte a listavezető Farul együttesét.

Két, jó formában lévő csapat találkozott egymással a Kolozsvár Arénában, hisz az Universitatea utóbbi kettő, a Farul pedig utóbbi három meccsét megnyerte, ráadásul úgy, hogy gólt sem kapott. A rendkívül mély, sáros talajon a hazaiak sokkal jobban feltalálták magukat és egyik veszélyes támadást vezették a másik után. A konstancai védők egyszerűen képtelenek voltak tartani Mamadou Thiamot, a szenegáli csatár azonban előbb kapu mellé lőtt, pedig már csak a kapussal maradt szemben, majd Mihai Aioani tornázta ki a támadó bombáját, végül Ze Gomes-zel totojáztak el egy ígéretes lehetőséget. De nem Thiam volt az egyetlen kolozsvári játékos, aki gólveszélyesen játszott, Martin Remacle lövését Aioani védte bravúrral, majd Alexandru Chipciu éles szögből leadott lövése csattant a kapufán.

Még mindig csak a 23. percben járunk, amikor egy konstancai védő kezezése miatt a VAR büntetőt ítélt, a labda mögé Thiam állt, de lövését Aioani kivédte. A labda ismét Thiam elé került, de Aioani közeli ismétlését is hárítani tudta!

Nem ment tehát a gólszerzés ezen az estén Thiamnak, de csatártársa, Ze Gomes sem játszott rosszul (aminek alighanem anyaegyesülete, a Farult üldöző Kolozsvári CFR háza táján legalább annyira örültek): a 39. percben éles szögből kínálta meg egy erős lövéssel Aioanit, a kapus csak blokkolni tudott, a kipattanó labdát pedig Ovidiu Bic gurította a kapuba.

A szünetig még Ze Gomes lövésénél kellett nagyot védenie Aioaninak, majd a pihenő után kollégájának is akadt dolga, aki Louis Munteanu kísérleténél kellett figyelnie – ez volt a listavezető egyetlen igazán komoly gólszerzési lehetősége. Az „U”-nak viszont volt még egy, méghozzá jelentős vendégsegítséggel: az 58. percben Aioani húzódott ki jobb oldalra, majd Mihai Popescuhoz passzolt, aki volt olyan szíves, hogy Remacle-nak adja a labdát, a belgának pedig nem volt más dolga, mint hogy a még mindig üres kapuba gurítson!

Ez volt az Universitatea harmadik győzelme zsinórban, ráadásul még gólt sem kapott ezeken a találkozókon, míg a Farul öt győzelem és egy döntetlen után kapott ki ismét. Érdekesség, hogy a listavezető legutóbb a másik kolozsvári csapat, a CFR ellen veszített január 23-án. Mi több, idénybeli négy veresége közül egy harmadikat is erdélyi csapat ellen szenvedett el, amikor decemberben 4:0-s zakót kapott Nagyszebenbe a Hermannstadttól!

Amennyiben tehát a CFR hétfő este 20.30-as kezdettel nyerni tud a Sepsi otthonában, ismét a tabella élére állhat. Ami a többi erdélyi csapatot illeti, a Hermannstadt szombat este a Rapid vendége lesz (20.00), majd vasárnap az Aradi UTA a FCSB-ét fogadja (21.00).

fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj 

A rovat legfrissebb hírei