Közel egy tucat gól Brassóban


Bő 24 órával ezelőtt még vezette a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a jégkorong Erste Liga bajnokságot, ám most a dobogón sincsenek.

 Pénteken még listavezetőként és veretlenként álltak fel a jégre Csíkszeredában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, ám azóta nagyot fordult a világ. Előbb Csíkszeredában szenvedtek vereséget, ma este pedig Brassóban vendégeskedtek.

A házigazda Corona pedig alaposan feladta a leckét és nem volt kegyes vendéglátó. A gólfesztivált a 14. percben kezdték meg, majd a 20-ikban további kettővel köszöntek be, hogy a második felvonás első 10 percében gyakorlatilag jégbe döngöljék az Acélbikákat. A vége 9–2 lett a hazai csapat javára, akik feljöttek a dobogó harmadik fokára, míg az újvárosiak visszacsúsztak a negyedik helyre.
 
A Hokiklub Budapest – Gyergyói HK mérkőzés előtt mindkét csapatban voltak szerkezeti változások. A házigazdáknál több MAC-os fiatal tűnt fel a keretben, míg a vendégoldalon ezúttal bizalmat kapott az eddig nélkülözött Bobcek. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott úgy a kapuralövési statisztikában, mint a kiállítások percében is, de gól az nem esett. A második felvonás ötödik percében Szécsi kékvonalas lövésébe Izsák ért bele nagyszerűen, amellyel megszerezték a vezetést a hazaiak. Az egyenlítésre bő tíz percet kellett várni, amikor Bobcek a bedobó kőr sarkától nagy gólt ragasztott. A GYHK ment előre első idegenbeli győzelméért, amelyet végül Tendler révén meg is szereztek. A Ferencvárosban és a Brassóban is megfordult csatár a 47. percben lekorcsolyázta védőit és Kiss Bencét is becsapva győztes gólt szerzett. A GYHK ugyan a hajrában Vorobjev révén még betalált az üres kapuba, de azt érvénytelenítették les miatt.
 
Erste Liga, eredmények
 
Brassói Corona – Dunaújvárosi Acélbikák 9–2 (3–0, 5–1, 1–1)
Gólszerzők: Armstrong (14., 23.), Fowlie (20., 47.), Plante (20., 38.), Rabbit (25., 27.), Tranca (29.), illetve Vourijarvi (30.), Somogyi (60.).
 
Hokiklub Budapest – Gyergyói HK 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Izsák (26.), illetve Bobcek (36.), Tendler (47.).

A rovat legfrissebb hírei