Corbu és Gergely is piros- sárga-kékben


A csángó és a székely légiósra is felkészülési mérkőzések várnak.

Kék-két felkészülési mérkőzés vár a román U21-es és U20-as labdarúgó válogatottra is és mindkét keretben szerepel egy-egy magyar nemzetiségű játékos: a nagyobbaknál Marius Corbu, a kisebbeknél Gergely Botond.

Az U21-esek a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülnek március 24-én Portugália, 28-án pedig Németország ellen. Emil Sandoi szövetségi kapitány ezúttal is számít a Puskás Akadémia csángó középpályására, Marius Corbura.

A keretben három olyan játékos van, akik erdélyi klubokban keresik kenyerüket: Claudiu Petrila és Daniel Birligea a Kolozsvári CFR-ben, Andres Dumitrescu pedig a Sepsiben.

Az U20-as korosztály csak felkészülési mérkőzéseket játszhat, mivel nem számít az UEFA által hivatalosan versenyeztetett korosztálynak. Daniel Pancu legényei március 22-én Portugália, 27-én pedig Norvégia vendégeiként lépnek pályára – többek között Gergely Botonddal a soraikban.

A 20 éves középső védő februárban a Zalaegerszegtől a szlovén Naftához igazolt kölcsönbe és a váltás jót tett neki: az élvonal 7. helyén álló csapat mind a négy idei mérkőzését végigjátszotta!

A keretben ebben az esetben is három, erdélyi klubban játszó labdarúgó szerepel, ráadásul mindhárman Kolozs megyében profiskodnak: Razvan Sava a Kolozsvári CFR-ben, Ianis Stoica a Kolozsvári Universitateában, Gabriel Buta pedig a Dési Unireában.

fotó: https://www.facebook.com/botond.gergely.18

 

A rovat legfrissebb hírei