Kováccsal a fedélzeten se tudta elkerülni Románia a kiütést – máris oda az Eb?


A Manchester United és a Benfica ígéreteinek vezetésével Norvégia már a szünet előtt padlóra küldte ellenfelét.

Súlyos vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozat Elit körét Románia U19-es labdarúgó válogatottja, amely szerda délután a franciaországi Saranban 4:0-ra kikapott Norvégia legjobbjaitól. Ezzel alighanem el is szálltak a csapat továbbjutási esélyei, tekintve, hogy csak a csoportelsők lesznek ott a kontinenstornán.

Alexandru Pelici szövetségi kapitány a mérkőzés teljes hosszában bizalmat szavazott Kovács Márknak (14-es mezben), ám az FK Csíkszereda játékosa és védőtársai nem tudták megakadályozni, hogy a norvégok ne rohanjanak végig Románián. Isak Hansen-Aarøen, a Manchester United játékosa már a 4. percben megszerezte a vezetést, tíz perccel később pedig Eric Hovden Flataker (Sogndal) kettőre növelte csapata előnyét. Újabb tíz perccel később a Benfica tehetsége, Andreas Schjelderup is betalált, ezzel gyakorlatilag el is döntve a mérkőzés kimenetelét.

A norvégok a szünetben mind az öt cserelehetőségüket kihasználták, Magnes Riisnaes (Valerenga) pedig élt a lehetőséggel és a 94. percben beállította a 4:0-s végeredményt.

Kovácsék 25-én Észak-Írországgal, 28-n pedig a házigazda Franciaországgal csapnak össze.

fotó: frf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei