Vereséggel búcsúzott hazai pályán az EuroKupától a Kolozsvár


Kuti Nándor csapata már biztosan a csoport utolsó előtti helyén zár.

A listavezető ukrán Prometej Szlobozsanszka elleni 96:87 arányú vereséggel búcsúzott hazai pályán a férfi kosárlabda EuroKupától a Kolozsvári U-BT csapata, amely az utolsó forduló eredményétől függetlenül már biztosan az A csoport utolsó előtti helyén végez. Kuti Nándor közel 12 percet töltött a pályán, de pontot nem szerzett, míg Szentkúti Ákos nem kapott lehetőséget.

Borzasztóan kezdte a meccset az U-BT, hiszen a Prometej 13:0-ra el tudott lépni, ez pedig, mint később kiderült, alapvetően befolyásolta a végeredményt. A kolozsváriak ugyanis időről időre fel tudtak zárkózni, sőt, az utolsó negyed elején még vezettek is, a rossz kezdés végzetesnek bizonyult.

Kutiék az első játékrészben is felálltak, 0:13-ról fel tudtak jönni 18:19-re, majd 20:21-re is, de a negyedet az ukránok nyerték 28:22-re. A második játékrészt ismét pocsékul kezdték a hazaiak, a vendégek gyorsan elléptek 36:26-ra, a vége pedig 51:46-os ukrán vezetés lett.

A harmadik negyed a Kolozsváré volt, a végére fel is kapaszkodtak 70:72-re. Mi több, a negyedik negyed elején Stefan Bircsevics révén 73:72-re fordítani is tudtak. A hazai vezetés azonban csak 83:82-ig tartott ki – ezt követően ugyanis az erdélyiek már csak 4, míg az ukránok 14 pontot dobtak, ezzel 96:87-re megnyerve az összecsapást.

Az U-BT 5 győzelmével és 12 vereségével, 29,4%-os teljesítményével már biztosan az A csoport 9., azaz utolsó előtti helyén zár. Az utolsó fordulóban, március 29-én Kutiék a 3. helyezett német ratiopharm Ulm vendégeként lépnek pályára.

fotó: https://www.facebook.com/ubtcluj 

 

 

A rovat legfrissebb hírei