Román meccsdömping – jelenlegi és egykori csíkszeredaiakkal


Hat meccsből csak kettőt nyertek meg a csíkiakkal felálló románok.

Az elmúlt négy napban összesen hat meccset játszottak a román labdarúgó utánpótlás-válogatottak, de sok babér nem termett számukra: két győzelem és egy döntetlen mellett háromszor is kikaptak. Az összes találkozón érintett volt egy-egy egykori vagy jelenlegi FK Csíkszereda-játékos.

Az egyetlen tétmérkőzést az U19-es válogatott vívta, amely az Európa-bajnoki selejtezők Elit körében a franciaországi Saran városában 3-1-re legyőzte Észak-Írországot. A román csapat góljait két olyan játékos szerezte, aki a Farul színeiben már az élvonalban is bontogatják szárnyaikat: Andrei Borza a 43. és a 75. percben volt eredményes, Adrian Mazilu pedig a 90. percben talált be. Az észak-írek szépítő találatát az angol West Ham United játékosa, Callum Marschall szerezte büntetőből az 58. percben. A Norvégiától elszenvedett 4-0-s első mérkőzéssel ellentétben, amikor végig a pályán volt, Kovács Márk ezúttal nem kapott lehetőséget, végig a kispadon maradt. Az utolsó fordulóban a házigazda lesz a románok ellenfele.

Az U18-as csapat két felkészülési mérkőzést is vívott Olaszország ellen, nem sok sikerrel: előbb 3-1-re, utóbb 2-0-ra kapott ki. Az első találkozón Vlad Rafaila, a másodikon viszont már Becze Mátyás védett. A Sassuolo játékosa, Kevin Bruno mindkét kapus ellen betalált, Rafaila ellen kétszer is, rajta kívül az első meccsen Aaron Ciammaglichella (Torino), a másodikon pedig Vincenzo Onofrietti (Dortmund) lőtte az olaszok, Luca Banu pedig a románok gólját.

A harmadik vereséget az U21-es válogatott szenvedte el, amely Portugáliától kapott ki 2-0-ra Afonso Souza (Lech Poznan) és Pedro Neto (Wolverhampton) góljaival. A csángó Marius Corbu (fotó, Puskás Akadémia) a szünetig volt a pályán, Andres Dumitrescu (Sepsi) pedig a 87. percig.

Az egyetlen döntetlent az U20-as csapat érte el, amely szintén Portugáliával csapott össze. A vezetést a luzitánok szerezték meg a 60. percben Santos révén, Alexandru Mogos (Politehnica Iasi) a 87. percben egyenlített. Ekkor már pályán volt Gergely Botond is, a szlovén Naftában játszó védő a 74. percben állt be.

Nyerni tudott a legkisebb korosztály is, amely érintett volt ezeken a találkozókon: az U17-es csapat változatos meccsen győzte le 3-2-re Észak-Macedónia csapatát. Enes Sali (Farul) 10. percben született találatára Julian Dimitrievski egy minutummal később válaszolt. Ioan Vermesan (Verona) a 42. és az 50. percben duplázott, de a dán Akademisk Boldklubban pallérozódó Dimitrievski az 59. percben nyitottá tette a mérkőzést végét. Simon Máté ezen a mérkőzésen nem védett, míg csíkszeredai csapattársa, Alexandru Ureche a 74. percben lépett pályára.

fotó: frf.ro
 

A rovat legfrissebb hírei