Gergely nélkül hármat, vele csak egyet kaptak a románok


Az U19-es válogatott nem lesz ott az Európa-bajnokságon, de az U21-sek legalább lenullázták a németeket.

A hét első felében is folytatódott a meccsdömping a román labdarúgó utánpótlás-válogatottak számára, soraikban magyar nemzetiségű játékosokkal, akik pályafutásuk valamelyik szakaszában kötődtek az FK Csíkszeredához.

Az egyetlen tétmérkőzést az U19-esek játszották, akik a franciaországi Orléans városában 4:2-re kikaptak a házigazdáktól és ezzel eldőlt, amit már előtte is borítékolható volt: nem jutottak ki az Európa-bajnokságra.

Akár azt is mondhatnánk, a 82. percben pályára lépő Kovács Márk és csapata a Monacótól kapott ki, a négy gól közül ugyanis hármat a hercegségbeliek játékosai szerezték! Eden Diop és Malamine Efekele negyed óra alatt eldöntötte a mérkőzést egy-egy góllal. Az Aradi UTA üdvöskéje, Rares Pop ugyan fél óra elteltével szépített, de a Rennes alapembere, Désiré Doué gondoskodott róla, hogy a szünetre ismét kettő legyen a franciák előnye. Atanas Trica a 77. percben ismét lefaragott a román hátrányból, de a 81. percben Eliesse Ben Seghir beállította a 4:2-es végeredményt.

Románia ezt megelőzően 4:0-ra kikapott Norvégiától (Kovács végig a pályán volt), majd 3:1-re legyőzte Észak-Írországot (a csíki védő nélkül), így három ponttal a csoport harmadik helyén végzett, csak a pont nélkül záró észak-íreket előzte meg. Az Eb-re meglepetésre a norvégok jutottak ki, akik 2:1-re legyőzték a franciákat, így 9 ponttal a csoport élén végeztek, a gallok pedig 6 ponttal a másodikak lettek.

Komoly verést kapott az U20-as gárda is, amely 4:0-ra maradt alul Norvégiával szemben. Érdekesség, hogy ez a találkozó is eldőlt az első negyed órában, amely idő alatt Seedy Jatta (Valerenga) kétszer, Lasse Nordas (Bodö/Glimt) pedig egyszer talált be. Gergely Botond a szünetben lépett pályára, a szlovén Nafta egykor az FK akadémiáján nevelkedő légiósával a védelemben pedig már csak egy gólt kaptak a románok: Petter Dahl (KFUM Oslo) a 89. percben tette teljessé a kiütést.

Kikapott az U17-es csapat is, méghozzá Észak-Macedónia ellen 1:0-ra. A találkozó egyetlen gólját Nikola Stojkovski (Skhendija Tetovo) szerezte az 52. percben. A két csapat első találkozójával szemben, amikor Románia 3:2-re nyert, most Simon Máté (fotó) állt a hazaiak kapujában.

Szintén kétszer mérte össze tudását egymás ellen Románia és Montenegró U15-ös válogatottja. Az első mérkőzést a dél-szlávok nyerték 2:1-re, a második gól nélkül zárult. Utóbbi meccsen a kezdőcsapatban kapott helyet a Szatmárnémeti VSK játékosa, Erdei Ramon. Ő nem mást, mint az egykori utánpótlás-válogatott, jelenleg az NBII-ben a bennmaradásért küzdő Tiszakécske alapemberének, Erdei Carlónak az öccse.

Végül az egyetlen értékelhető eredményt az U21-es csapat érte el, amely 0:0-ra végzett Németország ellen. A Sepsi játékosa, Andres Dumitrescu a 84. percben lépett pályára, míg a csángó Corbu Marius (Puskás Akadémia) végig a kispadon maradt.
 
fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei