Román Kupa: kialakult az erdélyi elődöntő!


A kolozsvári klub hátrányból fordított az erdélyi kupaderbin.

A Kolozsvári Universitatea lesz az Aradi UTA ellenfele a labdarúgó Román Kupa elődöntőjében, miután a fehér-feketék hátrányból fordítva nyertek 2:1-re Nagyszebenben a Hermannstadt ellen a negyeddöntő egyetlen mérkőzésén.

A bajnokságban a bennmaradásért küzdő két csapat egyaránt tartalékosan lépett pályára, ennek következtében a meglehetősen eseménytelen első félidő sok gólszerzési lehetőséget nem hozott, csak némi hazai fölényt. Ami a 40. percben góllá is érett: egy szöglet után Alhassan Baba talált a kolozsvári kapuba. A szezont kirobbanó formában kezdő ghánai támadó hét hónap után volt ismét eredményes.

A szünetben az Universitatea pályára küldött néhány nagyágyút, egyikük pedig pillanatokon belül kiegyenlített: 51. percben Alexandru Chipciu 22 méteres lövése után a labda megpattant Cornel Enén és a hálóban kötött ki. A gól után egyre nagyobb lett a kolozsváriak fölénye, amit aztán a 75. percben Mamadou Thiam góllá is váltott.

Tekintve, hogy a bajnokságban az Universitatea mindkét meccsen legyőzte a Hermannstadtot, mondhatjuk, hogy papírforma-eredmény született Nagyszebenben. Aminek következtében eldőlt, hogy április 26/27-én a Kolozsvári U lesz az Aradi UTA ellenfele az elődöntőben.

Hogy a másik ágon ki juthat elődöntőbe, az csütörtökön dől el, amikor 18.00 órától a Sepsi a bajnoki sereghajtó Miovenit, a Kolozsvári CFR pedig 21.00 órai kezdettel a pontvadászatban utolsó előtti Argest fogadja.

fotó: https://www.facebook.com/hermannstadt.fc
 

A rovat legfrissebb hírei