László Mátyással a soraiban nyerte meg csoportját Franciaországban Románia


A Maros megyei tehetség csapata mind az öt mérkőzésén szóhoz jutott.

Megnyerte csoportját, majd a 4. helyen végzett a rangos Montaigu tornán az U16-os román labdarúgó válogatott, amelynek soraiban László Mátyás (14-es számú mezben) mind az öt mérkőzésen szerepet kapott.

Az 1973 óta minden évben kiírt tornán, amelyen korábban olyan játékosok léptek pályára, mint Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Kylian Mbappé, Roberto Mancini, Alessandro Costacurta, Marcel Desailly, Didier Deschamps, Pavel Nedved, Thierry Henry, Andrea Pirlo, Antonio Cassano, Carlos Tevez, Thomas Müller vagy éppen Vinicius Jr., csoportjában Románia előbb 1:1-es döntetlent játszott Elefántcsontparttal, majd 2:0-ra legyőzte Marokkót, végül 1:0-ra Mexikót, így csoportja élén végzett. László az afrikaiak ellen végig a pályán volt, a másik két találkozón pedig a szünetben állt be.

A nyolcaddöntőben Anglia sem tudta legyőzni Lászlóékat, a gól nélküli döntetlent követően a románok 8:7-re nyertek - a FCSB középpályása kezdőként 66 percet volt a pályán. Az elődöntőben aztán a házigazda Franciaország már túlságosan kemény diónak bizonyult, a gallok 2:0-ra nyertek, a szinte kizárólag magyarok lakta, Maros megyei Gyulakután született László pedig az 56. percben lépett pályára.

Igazi erőltetett menet volt a torna a játékosok számára, hiszen április 2. és 10. között kétnaponta léptek pályára, Románia pedig a 16 együttes közül a 4. helyen zárt.

 fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei