Hét magyarral a csapatban kapott ki Románia Magyarországtól és kiesett


Három vereség, 2-15-ös gólkülönbség az U19-es román női labdarúgó válogatott mérlege az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Csúnyán leszerepelt az U19-es román női labdarúgó válogatott a Portugáliában rendezett Európa-bajnoki selejtezőkön, ahol mindhárom mérkőzését elveszítette, ráadásul 2-15-ös gólkülönbséggel és kiesett a B ligába. Massimo Pedrazzini szövetségi kapitány összesen hét erdélyi magyar lánynak szavazott bizalmat a tornán, közülük Orbán Aranka (Székelyudvarhelyi Vasas Femina) mindhárom mérkőzésen kezdő volt.

Orbán (13-as számú mezben) klubtársa, Tóth Györgyi (16-os mezben) is kezdett a Franciaország elleni 0:6 és a Portugália elleni 0:4 arányú vereségek alkalmából, a találkozókon Bede Karina (Kolozsvári Universitatea) és Horváth Anita (Vasas Femina) egyaránt csereként lépett pályára.

A Magyarország elleni zárómeccsen Orbán mellett Tankó Réka (FK Csíkszereda), Varó Helga (Kolozsvári Universitatea), Bede Karina és Horváth Anita is a kezdőcsapatban kapott helyet. Andreea Pinzariu a 11. percben meg is szerezte a vezetést Románia számára, de Siber Glória mesterhármasával, majd Sipőcz Virág találatával Magyarország már bebiztosította győzelmét, mielőtt Tóth beállította volna a 4:2-es végeredményt.

Mivel ezt megelőzően a magyar válogatott is kikapott úgy a portugáloktól (0:4), mint a franciáktól (0:2), a találkozó arról is döntött, ki kerüli el a csoport utolsó helyét és a kiesést a B ligába….

fotó: frf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei