Esélyt sem adott a Sepsi-SIC


Előnyben a címvédő.

Menetel az újabb bajnoki cím felé a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely elkezdte a finálét a Konstancai VSK ellen.

A Zorán Mikes által dirigált háromszéki csapatnak az elmúlt években nincs ellenfele a honi bajnokságban és ezúttal is toronymagas favoritként vágott neki a finálénak.

Ezt pedig nagyon hamar a pályán is megmutatták a döntő első meccsén, hiszen pár perc alatt kialakult a 10 pontos különbség a felek között. Az első negyed felénél sikerült a vendégeknek betalálniuk a kosárba. Az első negyed után 11-el ment a Sepsi-SIC.

A második negyedben viszont a konstancai alakulat indított egy 6–0-val, amely végén Zorán Mikes időt kért. Igyekezett rendezni a sorokat, de ez nem igazán sikerült. A nagyszünetre döntetlennel mentek.

Jól jött a pihenő hazai szempontból. A felek 3 percig még fej-fej mellett haladtak, sőt Konstanca át is tudta venni a vezetést 47–46-ra alakítva az állást. Innentől kezdve viszont beindult a hazai henger és fokozatosan növelte az előnyt.

Az utolsó 10 percre 15 pontos előnnyel fordultak, majd a záró negyedben további 16 pontot szórtak a vendégekre.

A Sepsi-SIC a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően 31 pontos sikert könyvelhetett el és várja a folytatást.

Román bajnokság, döntő, 1. mérkőzés
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC – Konstancai VSK 94–63 (24–13, 12–23, 32–17, 26–10)
Sepsi-SIC, pontszerzők:
Ghizilă 15, Cave 26, Gödri-Părău 8, Mununga 10, Hristova 11, Gereben, Mikes, Mititelu, Jones 9, Orbán 8, Cătinean, Jespersen 7.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei