Nem volt kérdés, ismét bajnok a Sepsi! Nem is akárhogy


A bajnokság első nyolc helyezettje közül hat csapat is erdélyi!

Történelme során hetedszer is megnyerte a román női kosárlabda-bajnokságot a Sepsi SIC csapata, miután a döntő harmadik találkozóján 74:66 arányban legyűrte a Konstancai CSM együttesét. Az, hogy Zoran Mikes együttese zsinórban hetedszer is az élen végzett, senkit sem lepett meg, főleg, hogy az utóbbi évek egyetlen olyan riválisa, amely meg tudta szorongatni a zöld-fehéreket, a Szatmárnémeti VSK meglepetésre visszalépett a bajnokságtól. Arra viszont talán senki sem számított, hogy a magyar válogatott Gereben Líviát is soraiban tudó gárda egyetlen mérkőzést sem veszít a bajnoki szezon során!

A Sepsi a negyeddöntőben a Marosvásárhelyi Siriust (105:37, 101:49), az elődöntőben pedig a Bukaresti Rapidot (80:62, 75.61) intézte el, míg a döntőben a Konstancai CSM sem tudta túlórára kényszeríteni a címvédőt. A háromszékiek a 101:51, majd 95:63 arányú hazai győzelmek után csütörtökön idegenben is nyerni tudtak 74:66-ra, elhódítva ezzel sorozatban hetedik bajnoki címüket. A zöld-fehérek legeredményesebb játékosa ezúttal Khadijah Cave volt 18 ponttal, míg Orbán Nikolett 2 ponttal járult hozzá csapata győzelméhez. A magyar válogatott Gereben Lívia ezúttal csak 2 percet töltött a pályán.

Hat erdélyi az első nyolc között

Ha ránézünk a bajnoki táblázat első felére, azt is gondolhatnánk, erdélyi bajnokságról van: az első nyolc helyezett között ugyanis nem kevesebb, mint hat székel Erdélyben. A bronzéremért az Arad és a Rapid küzd, Nagy Mirne Ildikó együttese előbb kikapott fővárosi ellenfelétől 66:56-ra, majd nyerni tudott 77:63-ra. A döntő találkozót pénteken rendezik.

Az ötödik helyért a Kilin Tündével felálló Brassó és a Faragó Máriát, Horváth Mercédeszt, Kelemen Kincsőt és Sánta Petrát soraiban tudó Kolozsvári Universitatea küzd: az első találkozót a barcaságiak nyerték 93:65-ra, a másodikat pedig a közép-erdélyiek 90:69-re. Döntés ebben az esetben is pénteken várható.

A legtöbb magyar nemzetiségű játékost, szám szerint hetet soraiban tudó Kézdivásárhelyi Hoya KSE a 7. hetedik helyen zárt, 70:59-re, majd 79:75-re fölülmúlva a helyosztón a Marosvásárhelyi Siriust. A „vásárhelyek csatájában” egyik oldalon Németh Beáta, Biszak Boglárka, Debreczi Iringó, Domokos Réka, Lénárt Andrea, Marthi Kriszta és Nagy Júlia, a másik oldalon pedig Sólyom Sára és Szász Réka volt érintett.

A tabella második feléhez érve 9. lett a Municipal Alexandria, 10. a Municipal Targoviste, 11. a Bukaresti Dan Dacian CSU ASE, 12. pedig a Kovács Renátával és Purguly Viktóriával felálló Bukaresti Agronomia. A 13. helyen a Temesvári CSS Bega, a 14. helyen a fővárosi Sportul Studentesc, a 15. pozícióban pedig a Nagyváradi CSU végzett, soraiban Pap Annával és Bucsa Máriával.

fotók: www.facebook.com/sic.sepsi / www.facebook.com/profile.php?id=100051667817386

A rovat legfrissebb hírei