Román vereség és búcsú Szlovéniában


Európa egyik legrangosabb korosztályos tornáján játszanak a legkisebbek.

Vereséget szenvedett bemutatkozó mérkőzésén a Torneo delle Nazioni utánpótlás-tornán a román U15-ös labdarúgó válogatott, a Szlovénia ellen elszenvedett 1:0-s bukta egyben azt is jelenti, hogy az Erdei Ramont is soraiban tudó csapat nem jut tovább a B csoportból.

Az Olaszországban és Szlovéniában szervezett Torneo delle Nazionin 12 csapat vesz részt, akiket a szervezők négy csoportba osztottak. Románia a B jelű trióba került Szlovénia és az Egyesült Arab Emírségek mellé.

A hármas küzdelmeit Szlovénia és az Emírségek csapatai kezdték, az európai válogatott pedig 5:0-ra kiütötte ázsiai ellenfelét. Ezt követően szerda délután Szlovénia Romániát is legyőzte 1:0-ra, a szlovéniai Biljében rendezett találkozó egyetlen gólját Arman Durmisi, a Koper 14 éves tehetsége szerezte az 51. percben. Ezzel biztossá vált, hogy Szlovénia lesz Olaszország ellenfele az elődöntőben, mint ahogy az is, hogy Románia minden tét nélkül lép pályára csütörtökön az Egyesült Arab Emírségek csapata ellen.

A román keret tagja a Szatmárnémeti Sportlíceum játékosa, Erdei Ramon is, aki nem került be a szlovének elleni kezdőbe. Ramon nem más, mint az egykori román U-válogatott Erdei Carlo öccse, aki jelenleg az NBII-es Tiszakécske alapembere.

A román keret érdekessége, hogy nem kevesebb, mint 7 légiós szerepel benne, többek között az olasz AC Milantól, a német Augsburgtól vagy a spanyol Rayo Vallecanótól is érkeztek játékosok.

A Torneo delle Nazioni az egyik legrangosabb torna ebben a korosztályban, három kontinensről is érkeztek csapatok a viadalra. Az A csoportban Olaszország, Észak-Macedónia és Mexikó, a C-ben Írország, Szaúd-Arábia és Csehország, a D-ben pedig Ausztria, Portugália és Norvégia szerepel. A csoportelső jutnak be az elődöntőbe.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei