Közel kerül világbajnoki célkitűzéséhez a román hokiválogatott


Megvan az első győzelme a 13 székely játékossal felálló csapatnak.

A Nottinghamban zajló divízió 1/A jégkorong-világbajnokság 2. fordulójában Románia megszerezte első győzelmét, amivel nagy lépést tett célja, a második értékcsoportban való bennmaradás felé. A 13 székely játékossal felálló román válogatott vasárnap este két gólos hátrányból felállva győzte le 3:2-re Litvániát azt követően, hogy az első fordulóban esélye sem volt Olaszországgal szemben.

Az első játéknapon Olaszország már 4:0-ra vezetett, amikor Molnár Zsombor (33.) és Kovács Mátyás (48.) góljaival Románia 4:2-re szépíteni tudott, hogy a vége 6:2 legyen az itáliaiak javára. A meccs viszont megmutatta, a román csapatban van tartás és küzdőszellem.

E két jellemvonásnak nagy hasznát vette a csapat Litvánia ellen, hiszen a baltiak 16 perc eltelte után már 2:0-ra vezetettek. Szerencsére Kovács Mátyás azonnal szépített (17.), majd Balázs Péter duplája (24., 31.) már a győzelmet jelentette Románai számára.
Litvánia legyőzésével Románia komoly lépést tett célja, a bennmaradás kiharcolása irányába, hiszen a csoport első helyezettje feljut az élvonalba, az utolsó pedig kiesik a harmadik értékcsoportba.

A folytatásban Románia kedden Dél-Koreával, szerdán Nagy-Britanniával, pénteken pedig Lengyelországgal csap össze.

fotó: https://www.iihf.com/

 

A rovat legfrissebb hírei