Vancsik ismét remekelt, 13 év után jutott ki Románia a Világkupára


A román válogatott több mint magabiztosan teljesítette az interkontinentális selejtezőt.

Tizenhárom év után ismét kijutott a Világkupára a román férfi vízilabda-válogatott, miután vasárnap délután Berlinben 18:9-re legyőzte Kínát és ezzel megnyerte az interkontinentális selejtezőtorna egyik döntőjét. A sikerből Vancsik Levente és Gergelyfi Róbert is alaposan kivette a részét.

Kazahsztán, Irán és Új-Zéland legyőzésével Románia megnyerte az A csoportot, ennek köszönhetően vasárnap a B csoport második helyezettjével, Kínával csapott össze – a tét ekkor már a Világkupára való kijutás volt.

A csoportkörhöz hasonlóan Románia ezúttal sem kényszerült nagy csatára: ugyan a tornán senkitől sem kapott annyi gólt, mint Kínától, szám szerint 9-et, de erre 18-al válaszolt. Vancsik Levente újabb három góllal járult hozzá csapata sikeréhez, Gergelyfi Róbert pedig ezúttal nem talált az ellenfél kapujába.

Románia 13 év után vehet részt Világkupán, ahol Magyarország, Görögország, Olaszország, Szerbia, Spanyolország és az Amerikai Egyesült Államok már korábban biztos résztvevő volt. Az interkontinentális selejtezőtorna másik döntőjének győzteseként Németország is utazhat Los Angeles-be, ahol június 30. és július 2. között rendezik a Világkupa döntőjét.

Berlinben Vancsik Levente 12, Gergelyfi Róbert pedig 2 góllal vette ki a részét Románia sikeréből.

fotó: www.worldaquatics.com

 

A rovat legfrissebb hírei