Győzelemmel zárták a másodosztályt


Idegenbeli siker.

Szezonbéli utolsó fellépésére készült az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata, amely az alsóházi rájátszás hetedik fordulójában a Sellenberkhez látogatott. A vendéglátó ideiglenes otthonául szolgáló râmnicu vâlcea-i, Május 1. Stadion monumentális lelátói szinte üresen ásítoztak a kezdő sípszó felhangzásakor, nem hozta lázba a helyieket a sellenberki csapat vendégjátéka. Az első fél óra a távol maradókat igazolta, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk ebben a periódusban, javarészt a mezőnyben folyt a játék.

A szünethez közeledve felpörögtek az események. Előbb a Sellenberk állt közelebb a gólszerzéshez, ám Gyenge a helyén volt Luca lövésénél, Carăruș pedig nagy helyzetből fölé vágta a labdát. Ezt követően, a 32. percben érkezett a vezető találatunk, a jobb oldalon Jelena használta ki a hazai védők figyelmetlenségét és 6-7 méterről betalált (0–1). A 36. percben Jebari jól eltalált lövését jegyezhettük fel, ám a próbálkozás kevéssel elkerülte a kaput. A 40. percben Gál-Andrezly kapott jó átadást és mintegy 14 méterről nagy gólt lőtt Mitrovic hálójába (0–2). A 43. percben El Sawy remek lövését védte szögletre a házigazdák kapuvédője. A lefújás előtt Apro szabálytalankodott Moneával szemben a 16-oson belül büntetőt érően, a 11-est Ionuț Năstăsie magabiztosan értékesítette (1–2).
Kiállítás és bombagól

A második játékrész követte az első 45 perc forgatókönyvét, kevés gólhelyzetet láthattunk. A hazaiak voltak némileg aktívabbak, ám igazán nagy gólszerzési lehetőség nem adódott előttük, ha pedig mégis eljutottak a kapunk közelébe, a védőink blokkoltak jól, vagy Gyenge védett magabiztosan. A 76. percben növelhettük volna az előnyt, Schieb lépett be jól a 16-oson belülre, lövése elkerülte a kaput. Többet és veszélyesebben támadtunk, ahogy fogyott az idő, úgy fogyott a hazaiak ellenállása is. Több lehetőségünk is adódott az előny növelésére. A rendes játékidő utolsó percében szabadrúgáshoz jutottunk a hazaiak tizenhatosának bal sarkánál. A labdához Apro Claudiu állt oda és védhetetlenül bombázott a hálóba (1–3). A vétkes Nestorly Lumbu a Dino Stančič elleni szabálytalanság nyomán azonnal piros lapot kapott.

Magabiztos győzelemmel zárta a bajnokságot az FK és nyerte meg az alsóházi rájátszás A csoportját.

Liga 2, play-out A csoport, 7. forduló
Sellenberki SC – FK Csíkszereda 1–3 (1–2)
Gólszerzők: Ionuț Năstăsie (45+1., büntetőből), ill. Jelena Richárd (32.), Gál-Andrezly Péter (40.), Apró Claudiu (90.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei