Niczuly büntetőt védett, mégis kikapott a Sepsi Bukarestben Videó


Győzelmével a FCSB eltávolodott a CFR-től és a listavezető egyetlen komoly üldözőjévé vált.

A Sepsi 3:1-es vereségével ért véget a labdarúgó SzuperLiga rájátszásának 7. fordulója, a FCSB otthonában elszenvedett zakó egyben azt is jelentette, hogy az erdélyi csapatok győzelem nélkül maradtak a játéknapon: a másik négy együttes egyaránt döntetlent játszott korábban.

A találkozó feszült hangulatban kezdődött, a hazai szurkolók ugyanis a délután folyamán tojásokkal dobálták meg a háromszékiek csapatbuszát.

A mérkőzés első komoly helyzete a hazaiak előtt adódott, de az első negyedóra végén Niczuly Roland hárítani tudta David Miculescu fejesét. A következő percek Stefan Tarnovanué voltak, a hazaiak kapusa ugyanis előbb védte Mario Rondon lövését, majd egy perccel később Nicolae Paun löketét és Rondon közeli ismétlését is blokkolni tudta. És amint az lenni szokott, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat: a 22. percben Florinel Coman bal oldali beívelése végén Miculescu fejelt közelről a kapuba (1:0).

A félidő második felének hőse egyértelműen NIczuly volt, aki előbb kivédte Miculescu újabb helyzetét, majd Risto Radunovic büntetőjét is a félidő ráadásában.

A második játékrész Coman kapufájával kezdődött és a Sepsi egyenlítő találatával folytatódott. A 67. percben Rares Ispas bal oldali beívelését Pavol Safranko csúsztatta tovább fejjel. A hosszú oldalon érkezett Alexandru Tudorie, akinek közeli fejesét Tanovanu nagy bravúrral védte. A labda azonban Tudorie elé hullott vissza az égből, a csatár pedig az üres kapuval szemben már nem hibázott (1:1).

Nem egész hét percet örülhettek a háromszékiek, a 74. percben ugyanis egy kényszerítőzés után Ovidiu Popescu szerzett ismét vezetést a bukarestieknek (2:1). A középpályás 2020 júniusa óta tudott ismét eredményes lenni. Újabb öt perccel később Coman passzát Andrei Cordea váltotta gólra, beállítva ezzel a 3:1-es végeredményt. Elsősorban azért, mert a 90. Branislav Ninaj az utolsó pillanatban blokkolta Adrian Sutot, megakadályozva, hogy a FCSB még nagyobb különbséggel nyerjen.

A mérkőzésen a magyar válogatott Varga Roland a 85. percben lépett pályára, Tamás Márk viszont nem volt a keret tagja. A 93. percben a 18 Nistor Ákos is lehetőséget kapott – több mint egy évvel élete eddigi egyetlen élvonalbeli meccse után.

Három fordulóval a vége előtt a Farul vezeti a tabellát 45 ponttal, a FCSB 43-al, a CFR pedig 39 ponttal követi a listavezetőt, míg a CSU Craiovának 36, a Rapidnak 34, a Sepsinek pedig 25 pontja van.

fotó: lpf.ro

 

A rovat legfrissebb hírei