Kész a keret, be is mutatták


Javában készül az FK Csíkszereda a labdarúgó második liga rajtjára és az elmúlt időszakról, valamint a jövőbeni újdonságokról sajtótájékoztatót is tartottak. Kész a keret is.

Szerdán véglegesítette a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a második liga versenykiírását és elkészítette a bajnoki menetrendet is. Amint arról beszámoltunk a ligaújonc FK Csíkszereda idegenben kezdi meg a pontvadászatot a SCM Gloria Buzau otthonában augusztus 3-án. Egy héttel később pedig jöhet az első hazai mérkőzésük a Metaloglobus Bukarest ellen.

Előtte azonban két felkészülési mérkőzésre is sor kerül: szombaton Barcarozsnyón a helyi harmadosztályú csapattal, vasárnap pedig Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK tartalékcsapatával mérkőznek meg. Mindkét összecsapás 11 órakor kezdődik.
 
– Készen állunk a kezdésre – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Szondy Zoltán klubelnök. – Az átigazolási hullámban nem akartuk feladni az elveinket, a jövőben is 80 százalékban saját nevelésű játékosokból fog összeállni a felnőtt csapatunk kerete. Olyanokból, akik saját rendszerünk, alközpontjaink neveltjei, de magyar barátainktól is kapunk segítséget. Légiósokat csak a problémás posztokra hoztunk, illetve tartottunk meg. Sűrű idény elé nézünk, 40-43 tétmérkőzéssel – fogalmazott Szondy.
 
A mai napig kilenc új labdarúgóval kötött szerződést az FK, minden vonalon erősítettek. Leigazolták a montenegrói válogatott harmadik számú kapusát, Damir Ljuljanovic az OFK Titogradtól, aki eddig csak hazája bajnokságában védett, a Mladoszt Podgoricával a 17/18-as idényben kupagyőzelmet ünnepelhetett.
 
Visszatért a klubhoz Csonka Bonifác, a Puskás Akadémia 22 éves középhátvédje, aki legutóbb az NB II-ben érdekelt Csákvárt erősítette. A szekszárdi születésű Fodor Ákos (balhátvéd) szintén a magyar másodosztályban játszott, a Dorogi FC-től igazolt Csíkszeredába, míg a védelem jobb oldalán és közepén is bevethető, nagyszebeni Raul Palmeș a Budapest Honvéd akadémiájától érkezett, kölcsönben.
 
Három középpályás is felsorakozik: a pécsi Takács Martin legutóbb a MOL Vidi tartalékcsapatával szerepelt az NB III-ban, ahol a szovátai Kálmán Szilárd is rúgta a bőrt a Pécsi MFC színeiben. A szatmári Erdei Carlo korábban a Premier League ifibajnokságában próbálta ki magát a Wolverhampton Wanderers U23-as együttesénél, ugyanakkor a román másodosztályban is van tapasztalata a Szatmánémeti Olimpiával és a Kolozsvári U-val.
 
Két új csatár is tagja a játékoskeretnek, a valenciai születésű Raúl Juliá Olivares a CF San Rafaelnél futballozott legutóbb, míg az angol Romaric Logon ismerős lehet a csíki sportbarátoknak, ugyanis ő korábban a Székelyudvarhelyi FC gólfelelőse volt. Sajnos Logon megsérült a felkészülés során, a héten műtötték meg Marosvásárhelyen, néhány hónap múlva térhet vissza.
 
Szondy Zoltán elmondta, hat akadémista szintén a felnőtt csapattal készül, közülük akár már az első fordulóban is bemutatkozhat egy-két játékos.
 
– Tolni fogjuk a fiatalokat, hogy minél hamarabb bemutatkozzanak a felnőttek között. Ez egy dobbantó számukra a nagy focihoz – ezt már a vezetőedző Valentin Suciu jelentette ki. – Az edző kollégákkal azon a véleményen vagyunk, hogy az elmúlt 15-20 évben nem volt ennyire erős a másodosztályú bajnokság mezőnye. A hírek szerint 12 csapat szeretne feljutni, közülük hétnek lehet reális esélye. Újonc csapatként nehéz lesz felnőni a színvonalhoz, sokkal gyorsabb ritmusra számítok, mint a harmadik ligában, és az ellenfelek is keményebbek lesznek. Reméljük mi is kemény dió leszünk a többi csapat számára. Az átigazolásoknál azt az elvet követtük, hogy akik érkeznek, minőségben jobbak, vagy legalább ugyanazon a szinten legyenek, mint a többi kerettag. Bátor játékot, jó meccseket és természetesen a maximumot várom a fiúktól – mondta a magyarul tökéletesen beszélő vezetőedző, aki nagy népszerűségnek örvend a Sepsi OSK és az FK szurkolói körében is.
 
A sajtótájékoztatón az elvárásokat illetően elhangzott, hogy a bentmaradás a cél.
 
Jegyek, bérletek
 
A következő idénytől a jegyárak a következőképpen alakulnak: 12 lej a fedett, új lelátóra, 5 lej a régi lelátóra, amelyet az utóbbi időben kibővítettek 200 hellyel. Az új idénytől online jegyvásárlásra is lesz lehetőség, a bilete.ro portálon, míg a megmaradt jegyeket egy órával a meccs kezdete előtt a helyszínen is meg lehet venni. Nincs semmilyen gyerek, diák, vagy nyugdíjas kedvezmény. A szezonbérlet ára 170 lej. A csapat hűséges szurkolói a korábbi egyezség értelmében a tavalyi áron újíthatják meg bérletüket. A bérleteket hétfőtől kezdődően lehet megvásárolni az FK Csíkszereda titkárságán hétköznaponként 15 és 17 óra között.
 
2Rule-ba öltöznek!
 
Az FK Csíkszereda az új idényben a már jól ismert magyar sportmárka, a 2Rule mezében lép pályára. A 2Rule egy magyar sportmárka, 2018-ban alapították és több magyarországi NB1-es csapat is 2Rule mezben játszik. A 2Rule logója ragadozó madarat formáz, ugyanis a márkanév kiejtése „Turul”, a magyar mitológia madara és az eredetmondák kulcsfontosságú alakja.
 
Az FK Csíkszereda felnőtt csapata a 2019/2020-as idényre
Kapusok: Bordás Dániel, Damir Ljuljanovic, Gyenge Szilárd.
Védők: Majzik Adrián, Raul Palmeș, Aszalos Richárd, Mitra Szilárd, Berde István, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Fodor Ákos, Simó Csongor.
Középpályások: Veres Szilárd, Csürös Attila, Eder Gonzalez, Takács Martin, Soufiane Jebari, Erdei Carlo, Kálmán Szilárd, Magyari Szilárd, Barta Norbert, Corbu Marius, Bara Levente.
Támadók: Bajkó Barna, Hodgyai László, Logon Romaric, Becze Tamás, Raul Juliá Olivares.
 
A szakmai stáb: Valentin Suciu (vezetőedző), Lucian Nicolau, Keszler Áron (másodedzők), Fekete Károly és Tiberiu Lung (kapusedzők), Claudiu Cazan (csapatvezető), Bálint Botond (masszőr), Gaál Angyal (fizioterapeuta).
Sportigazgató: Cseke Szilárd
Elnök: Szondy Zoltán

A rovat legfrissebb hírei